Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τα πρόσωπα...

«Η ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στις τοπικές κοινωνίες είναι πολλή σοβαρή υπόθεση για να "ποδοσφαιροποιείται", ανάλογα με τις εκλογικές ανάγκες μιας κυβέρνησης. Γιατί στις τοπικές εκλογές κρίνονται πρωτίστως πρόσωπα και δευτερευόντως κόμματα» (Από το κύριο άρθρο του «Εθνους»).

Εκλογομαγειρέματα...

«Ούτε στην ενίσχυσή της με αρμοδιότητες προχώρησε. Ούτε τα χρήματα που υποσχόταν - και κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ ότι τα παρακρατούσε - έδωσε, παρά μόνον επιλεκτικά, σε ορισμένους "γαλάζιους" δημάρχους, όπως κατάγγειλε η ΚΕΔΚΕ...

...Εναν χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές, οι Δήμοι και οι Νομαρχίες αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικότερα προβλήματα από το εκλογικό σύστημα. Και η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, ασχολείται με δημοτικά... εκλογομαγειρέματα» (Από τις «Ριπές» των «Νέων»).

Η συναίνεση...

«...Καμιά κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να λύσει σοβαρά προβλήματα, διότι τη συνοδεύει το έλλειμμα συναίνεσης...

... Ο χώρος της αυτοδιοίκησης έχει ανάγκη από αλλαγές που θα αναζωογονήσουν τη λαϊκή συμμετοχή, όπως η απλή αναλογική ή η εκλογή περιφερειάρχη. Εχει ανάγκη από αλλαγές με συναινετικές διαδικασίες κι όχι με την τακτική της κομματικής επιβολής» (Από το κύριο άρθρο της «Αυγής»).

«Βαθύτερες» σκέψεις

«Η πρόταση του κ. Μεϊμαράκη ενδέχεται όμως να ωφελήσει το ΠΑΣΟΚ κατά έναν μάλλον απροσδόκητο τρόπο. Αν και εφόσον αποφασιστεί η εκλογή δημάρχων σε ένα γύρο, το πιθανότερο είναι ότι θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες εμφάνισης διασπαστικών ψηφοδελτίων» (Το ρεπορτάζ από το «Βήμα»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ