Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντιλαϊκές προτεραιότητες

Η κυβέρνηση της ΝΔ φροντίζει να ξεκαθαρίζει μέρα με τη μέρα - σε όσους έτρεφαν αυταπάτες - την πρόθεσή της να σκληρύνει την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοζε μέχρι το Μάρτη του 2004, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, εκτός από την εμπειρία των πρώτων 19 μηνών, το κυβερνητικό έργο, αναμένεται να εμπλουτιστεί τους επόμενους μήνες με παραπέρα ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και άλλες κατακτήσεις των εργαζομένων. Κι αυτές οι ανατροπές, θα επιχειρηθούν να υλοποιηθούν με τα μέτρα και τις πολιτικές για την επιβολή του «λιγότερου κράτους».

Στις κυβερνητικές «προτεραιότητες» για το 2006 - όπως τις προδιέγραψε προχτές ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα - περιλαμβάνονται και οι εξής δύο: Η κατάργηση ή ενοποίηση 100 οργανισμών του δημοσίου και συνέχιση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας με ιδιωτικοποιήσεις στον τραπεζικό τομέα.

Τα δύο αυτά μέτρα, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να τα υλοποιήσει «σταδιακά», μέχρι το τέλος του 2007. Αν και σε ποιο βαθμό θα τα καταφέρει, αυτό εξαρτάται και από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Γιατί η εμπειρία διδάσκει, πως διάφορα αντιλαϊκά σχέδια που φιλοδοξούσαν να εφαρμόσουν οι κυβερνώντες - πράσινοι ή γαλάζιοι- ματαιώθηκαν από τους αγώνες των εργαζομένων και τελικά έμειναν στα χαρτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ