Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ... ΕΦΙΚΤΟΣ!

ΤΟ «ΠΟΡΝΟ»: «Αμερικανός χειριστής ενός διαδικτυακού ιστοτόπου όπου δημοσιεύονταν ανατριχιαστικές φωτογραφίες ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, συνελήφθη με το πρόσχημα της δημοσιοποίησης πορνογραφικού υλικού (...) πολλές από τις φωτογραφίες απεικονίζουν άνδρες με στρατιωτικές στολές των ΗΠΑ να στέκονται πάνω από σορούς που είναι απανθρακωμένες ή ακρωτηριασμένων, καθώς και αποκομμένα ανθρώπινα μέλη. Αρκετές εξ αυτών συνοδεύονται από χλευαστικά σχόλια για τους νεκρούς. Μία από τις φωτογραφίες φέρει τη λεζάντα: "Μαγειρεμένος Ιρακινός"» (η είδηση στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΤΟ ΟΝΟΜΑ: «Ο (πρώην) υπουργός Πάουελ έλαβε την απόφαση στις 4 Νοεμβρίου 2004 πως θα αναγνωρίσουμε τη "Μακεδονία" με το όνομά της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" (και) υποστηρίζουμε αυτή την απόφαση» (η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ν. Μπερνς / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ: «Την αποδοχή της ύπαρξης "γκρίζων ζωνών" στο Αιγαίο θέτει ως προϋπόθεση για την επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Αγκυρα ο γραμματέας του πανίσχυρου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας Γιγίτ Αλπογκάν (...) το μήνυμα που στέλνει ο κ. Αλπογκάν είναι ότι θα πρέπει να απαγορευθεί η προσέγγιση Ελλήνων ψαράδων στην περιοχή των Ιμίων και να αποδεχθεί έτσι η Ελλάδα ότι αποτελεί αμφισβητούμενη περιοχή, ώστε να είναι ανέφελη η επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Αγκυρα» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

Ο ΒΗΧΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ: «Οπως τον θυμάμαι ο ΣΥΝ ήταν ένα κόμμα κατ' εξοχήν ευρωπαϊκό (...) με το ΚΚΕ δε νομίζω ότι υπάρχει ποτέ ελπίδα να συμφωνήσει μαζί του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής κάποιο από τα άλλα κόμματα. Η διαφοροποίησή του δε συζητείται με όρους λογικούς. Εχουμε να κάνουμε με μια θρησκευτική αντίληψη. Οι άνθρωποι είναι εναντίον της Ευρώπης γιατί η Ευρώπη υποτίθεται ότι είναι ο καπιταλισμός και ο καπιταλισμός υποτίθεται ότι είναι ανατρέψιμος και υποτίθεται ότι μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο σύστημα του οποίου το μυστικό μόνο αυτοί γνωρίζουν και δε μας το αποκαλύπτουν» (ο Θ. Πάγκαλος στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΥΠΕΡ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ: «Η Κεντρική Επιτροπή (του ΣΥΝ) ενέκρινε με πλειοψηφία (4 κατά και 1 λευκό) το σχέδιο πολιτικών θέσεων του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ