Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θα μας πάει ... από «άλλο δρόμο» στις ίδιες μεταρρυθμίσεις(!)

Με κεντρικό σύνθημα υπάρχει «άλλος δρόμος για τις μεταρρυθμίσεις», το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε και χτες με το κείμενο συμπερασμάτων του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΣ), που έδωσε στη δημοσιότητα, να εμφανίσει την πλήρη στήριξή του στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και της περιβόητης στρατηγικής της Λισαβόνας σαν μια ...άλλη πολιτική πρόταση!

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε το «Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων» που κατέθεσε η κυβέρνηση και, βάσει του κειμένου συμπερασμάτων, φανερώνεται η πλήρης συμφωνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το σύνολο των αντιδραστικών πολιτικών που προωθεί η κυβέρνηση στις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις.

Το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων, «ώστε να γίνει η οικονομία πιο ανταγωνιστική». Τα μέλη του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ μπορεί να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προχωράει «χωρίς κατεύθυνση και χωρίς πυξίδα», ότι το κείμενο του «προγράμματος μεταρρυθμίσεων» διαπνέεται από «συντηρητικές αξίες», αλλά την ...ανάπτυξη του τόπου την παραδίδει στους κεφαλαιούχους, για τους οποίους τονίζει ότι «χρειάζονται νέα εργαλεία στήριξης» που θα περάσει μέσα από μια «συμμαχία» του κράτους «με την υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία»...

Στους εργαζόμενους το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται «ποιοτική εκπαίδευση», «σύνδεση της αγοράς εργασίας με τα συστήματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και επανεκπαίδευσης», ενώ συγχρόνως στηρίζει την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, προβάλλοντας την αναγκαιότητα της «ευελιξίας» στις εργασιακές σχέσεις. Βέβαια, στα πλαίσια του καιροσκοπισμού με τον οποίο αντιπολιτεύεται, ισχυρίζεται ότι όταν έρθει στην εξουσία θα εφαρμόσει «ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα»...

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού την κατηγόρησαν για «ανευθυνότητα και ανικανότητα», έκαναν λόγο για «ευρύτατη χρήση λογιστικών τεχνασμάτων», ενώ ζήτησαν από την κυβέρνηση «να φέρει στη Βουλή έναν καινούριο προϋπολογισμό, διότι το προσχέδιο που κατέθεσε είναι πλέον κουρελόχαρτο».

Εξάλλου χτες σε μια προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού λαού, ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια επιχείρησε να εμφανιστεί σαν εκφραστής των λαϊκών προβλημάτων και δήλωσε: «Θεώρησα αναγκαία τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μοιραστώ μαζί του τις αγωνίες που εκφράζει ο Ελληνας πολίτης για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, για την Οικονομία, τα θέματα της ακρίβειας, της ανεργίας, της αναπτυξιακής πορείας και των δημοσιονομικών, για την αγωνία για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, για το ύφος και το ήθος της σημερινής Κυβέρνησης». Ο ίδιος επίσης ενημέρωσε τον Κ. Παπούλια ότι πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ