Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πουλούν τοις μετρητοίς»...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο πρόεδρος της ΔΥΠΕ Θεσσαλίας, Ηλ. Θεοδώρου, ανακοίνωσε, με χαρά και περηφάνια, ότι τα ελλείμματα στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας μειώθηκαν σημαντικά και, μάλιστα, ήδη το νοσοκομείο Τρικάλων έχει κέρδη!

Δεν είπε, όμως, ότι για να γίνει αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στον «ντορό» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, πήρε νέα μέτρα προς την κατεύθυνση εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, αναγκάζοντας τους ασθενείς να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στις τσέπες τους, πληρώνοντας την είσοδο και τις εξετάσεις, αλλά και στα απογευματινά ιατρεία που λειτουργούν στα νοσοκομεία. Δεν είπε, επίσης, ότι η μείωση των ελλειμμάτων οφείλεται και στην ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα νοσοκομεία, καθώς συνεχίζονται κι αυξάνονται οι ελλείψεις τους σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και σε τεχνολογικό εξοπλισμό, κόβονται εφημερίες και, ταυτόχρονα, γίνονται «αιματηρές οικονομίες» με περιορισμούς σε αναγκαίες κλινικές εξετάσεις, σε φάρμακα που είναι απαραίτητα να χορηγούνται, σε αναλώσιμα κλπ. Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το νοσοκομείο Τρικάλων, που είναι, πλέον, κερδοφόρο, θεωρείται ένα από τα πιο υποβαθμισμένα και προβληματικά στη χώρα.

Αλλά αυτά ουδόλως ενδιαφέρουν τον Ηλ. Θεοδώρου, ο οποίος, ενεργώντας ως τοπικός διαχειριστής της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Υγείας, θέλει τα νοσοκομεία να είναι «επιχειρήσεις» που πουλούν «τοις μετρητοίς» Υγεία σε «πελάτες» κι όχι «ιδρύματα παροχής υπηρεσιών Υγείας» σε ασθενείς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ