Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... εξυγιαντικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι «εξυγιάνθηκε» τώρα το υπουργείο Οικονομίας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου υφυπουργού (αρμόδιου για τα φορολογικά) Α. Μπέζα; Από εδώ και στο εξής ...όλα καλά;

Μάλλον όχι, αν λάβουμε υπόψη τα σενάρια περί αύξησης των φορολογικών εσόδων, που σχεδιάζει η κυβέρνηση ύστερα από τις αντιρρήσεις της ΕΕ για την «καταλληλότητα» της τιτλοποίησης των οφειλών στο Δημόσιο, ως αναποτελεσματικό και ανεπαρκές μέτρο για την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας.

Με απλά λόγια, πριν καν αναλάβει καλά καλά ο νέος υφυπουργός, ετοιμάζεται νέα φορολογική επιδρομή στα ήδη ταλαιπωρημένα πορτοφόλια των φορολογούμενων. Συνυπολογίστε σε αυτά την ακρίβεια και τους έμμεσους φόρους, για να έχετε πλήρη την εικόνα.

Φυσικά, αυτά τα πράγματα δεν αποτελούν «σκάνδαλα», όπως οι όποιες σχέσεις Ρεγκούζα - Χρηστίδη, και δεν πρόκειται να φιλοξενηθούν σε εκπομπές αποκάλυψης σκανδάλων.

Βλέπετε, στις μέρες μας, το να γίνεται λόγος για μεμονωμένα φαινόμενα διαφθοράς δεν πειράζει, ίσα ίσα είναι χρήσιμο, αφού, με τους κατάλληλους χειρισμούς, δίνει την εντύπωση ότι το σύστημα λειτουργεί.

Αλλο αυτό, όμως, και άλλο να αμφισβητηθεί η ουσία της πολιτικής του ευρωμονόδρομου. Αυτό ...καίει πραγματικά, οπότε καλό είναι να αποφεύγονται οι σχετικές συζητήσεις, ιδιαίτερα στα μεγάλης τηλεθέασης τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

ΤΖΑΜΠΑ κοπιάζουν οι επιστήμονες να μεταφέρουν στο κοινό τις σωστές διαστάσεις της περίφημης «γρίπης των πουλερικών». Βλέπετε, οι επιστημονικές αναλύσεις δεν ταιριάζουν στις συνθήκες του ανταγωνισμού τηλεθέασης των καναλιών. Εκεί έχει σημασία ποιος κραυγάζει περισσότερο...

Αν συνυπολογίσουμε, μάλιστα, και την (απόλυτα δικαιολογημένη) δυσπιστία του κόσμου, απέναντι στις μονίμως υποβαθμιζόμενες και ελάχιστα χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες υγείας, τότε το τοπίο είναι ιδιαίτερα ομιχλώδες. Και όποιος θέλει, το εκμεταλλεύεται.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Από τη μια, ο άκρως αποπροσανατολιστικός και ανελέητος δικομματικός ανταγωνισμός, για το ποιος είναι ο περισσότερο ρουσφετολόγος, διεφθαρμένος και διαπλεκόμενος κι, από την άλλη, ο ιός της «γρίπης των πουλερικών», που έχει «περικυκλώσει την Ελλάδα» και «απειλεί με εισβολή», έχουν φτιάξει - ομολογουμένως - ένα εφιαλτικό σκηνικό στο εγχώριο τοπίο της ...ενημέρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ