Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Σωσίβιο» στη σκανδαλολογία

Εξαιρετικά βολική για τα αντιλαϊκά σχέδιά της θεωρεί η κυβέρνηση τη σκόνη της «διαφθοράς» και της σκανδαλολογίας, που πνίγει την πολιτική ζωή το τελευταίο διάστημα.

Η αποπομπή Ρεγκούζα και το σίριαλ των «αποκαλύψεων» για τα «090», παρόλο που σκοτεινιάζει την «εικόνα» της κυβέρνησης, ωστόσο τη διευκολύνει να περάσει σε δεύτερο πλάνο την αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα ενταθεί την επόμενη χρονιά. Από τη σκοπιά αυτή, αποδέχεται με ικανοποίηση τη «χείρα βοηθείας» του ΠΑΣΟΚ, που εξαντλεί την «κριτική» του στα ζητήματα διαφθοράς και τους διορισμούς «των γαλάζιων παιδιών», καθώς εκτιμά ότι αυτό είναι «προνομιακό πεδίο» για να αναμετρηθεί με τον έτερο μονομάχο.

Στη σκιά της διαρκώς τροφοδοτούμενης σκανδαλολογίας, που δεν κόπασε, αντίθετα, με την απομάκρυνση Ρεγκούζα, η κυβέρνηση προχωρά το «πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων» (διάβαζε καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων) και προετοιμάζει το έδαφος για ακόμα πιο σκληρά μέτρα μετά το ορατό ενδεχόμενο της απόρριψης από την ΕΕ της τιτλοποίησης για το 2006, πράγμα που σημαίνει νέα μέτρα για επιπλέον 2 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ανεξάρτητα από την τύχη της τιτλοποίησης, ο προϋπολογισμός του 2006 προβλέπει επιπλέον φόρους 3,1 δισ. ευρώ, που θα καταβάλουν τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι μέσω έμμεσων και άμεσων φόρων.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Αλογοσκούφης θα στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους το νέο υφυπουργό Οικονομικών Αντ. Μπέζα, προκειμένου να ενταθούν οι φοροεπιδρομές, σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα. Από αυτήν την άποψη, δε θεωρείται τυχαία η πρόσφατη έκδοση της εγκυκλίου, που προβλέπει μέχρι και ...κατάσχεση μισθών και συντάξεων στους οφειλέτες του Δημοσίου.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΕ, καλλιεργείται το έδαφος για να ανοίξει ο «διάλογος» για το Ασφαλιστικό, που θα οδηγήσει σε αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων, παρά τις περί του αντιθέτου σκόπιμες «καθησυχαστικές» διαψεύσεις των αρμόδιων υπουργών. Αλλωστε, τα ίδια έλεγαν και για το 8ωρο και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ