Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Εχουμε πολύ μαλλί να ξάνουμε

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
«Κομμουνιστική υπονόμευση του δολαρίου»!

Είναι τόσο βαριά η κατηγορία, που τη διαβάζουμε, την ξαναδιαβάζουμε και δε λέμε να τη χωνέψουμε

Ο πρόεδρος, λοιπόν του Εργατικού Κόμματος της Ιρλανδίας, Σιν Γκάρλαντ, βρέθηκε συμμέτοχος σε «κομμουνιστική υπονόμευση του δολαρίου»! Πώς τα κατάφερε; Επισκέφθηκε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας! Οπότε πέφτει βαρύς πάνω του ο πέλεκυς της αμερικάνικης δικαιοσύνης, καθότι επίσκεψη στη ΛΔ της Κορέας, όταν οι ΗΠΑ διατάσσουν εμπάργκο, ισοδυναμεί με «υπονόμευση του δολαρίου» και δη κομμουνιστική. Δεν το χωνεύετε, ε; Ούτε εμείς.

Το ωραιότερον ακολουθεί: Αφού οι ΗΠΑ ζητούν να δικαστεί, σπεύδει η Αγγλία με βάση μια συμφωνία «δικαστικής συνδρομής» και τον συλλαμβάνει, πού; στο κατεχόμενο Μπέλφαστ!

Οτι η υπόθεση «Σιν Γκάρλαντ» εισάγεται ήδη για μελέτη στις νομικές σχολές ως ενισχυτική της άποψης ότι «η δημοκρατία λειτουργεί επειδή λειτουργεί το κράτος δικαίου», ελέγχεται. Αγνωστο παραμένει, αν ανάλογες κατηγορίες βαρύνουν και όσους επισκέπτονται την επίσης υπονομεύουσα το δολάριο Κούβα. Θα δείξει.

Το σίγουρο είναι πως αν διαθέτεις ένα «site», στο οποίο δημοσιεύεις φωτογραφίες από τις θηριωδίες των Αμερικανών στο Ιράκ, έχεις εξασφαλισμένη ποινή για «διακίνηση πορνογραφικού υλικού»!

Τώρα, βέβαια, κατά Πάγκαλο, εσείς ζείτε σ' άλλον κόσμο. Ενώ πρέπει να γίνετε μέρος αυτού του σημερινού «άλλου κόσμου, του εφικτού». Οπου διαπραγμάτευση σημαίνει να ανακοινώνει ένας υφυπουργός των ΗΠΑ το όνομα μιας χώρας και ο σύμμαχος στρατηγός της διπλανής να ορίζει το αν θα ψαρεύεις στο νησί σου. Παραμένετε αδιόρθωτοι. Πιστεύετε ακόμα πως η ΕΕ είναι καπιταλιστική και ότι ο καπιταλισμός ανατρέπεται. Δεν ανακαλύψατε ακόμα την ομορφιά μιας απόφασης, που δηλώνει στην ΕΕ «συ ο Θεός και ο κύριος ημών».

Κατά τ' άλλα ψάχνουν, λέει, να βρουν στην Ηπειρο πού πήγαν οι επιδοτήσεις για τις επενδύσεις. Οπου και αυτές της Θράκης.

Ωραιότερος όλων ο Λαναράς. Πήρε επιδοτήσεις, πήρε ρύθμιση χρεών, πήγε τα εργοστάσια έξω και τώρα ζητά νέα ρύθμιση, γιατί κι εκεί που πήγε δεν πλήρωσε μεροκάματα, ασφαλιστικά ταμεία και φόρους. Το άλφα και το ωμέγα του ...αυτοδημιούργητου καπιταλιστή.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να απελευθερωθεί άμεσα ο αγωνιστής Σον Γκάρλαντ (2009-02-04 00:00:00.0)
Νέα σύλληψη του αγωνιστή Σον Γκάρλαντ (2009-02-03 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στον Σιν Γκάρλαντ (2005-11-11 00:00:00.0)
Να μην εκδοθεί ο Ιρλανδός αγωνιστής (2005-10-13 00:00:00.0)
Ενέργεια που πλήττει τα δικαιώματα όλων των λαών της Ευρώπης (2005-10-11 00:00:00.0)
Για τη σύλληψη του Γραμματέα του Εργατικού Κόμματος Ιρλανδίας (2005-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ