Τρίτη 11 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Εξόρμηση ενημέρωσης του λαού

Πολιτική εξόρμηση ενημέρωσης του λαού για τις συνέπειες της «εφαρμογής του νεοφιλελευθερισμού» με κεντρικούς άξονες την υπεράσπιση των «εθνικών επιχειρήσεων» και την άμεση «αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος», θα ξεκινήσει το ΔΗΚΚΙ το επόμενο διάστημα.

Αυτό αποφάσισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ κατά τη διάρκεια της 4ης συνόδου του κόμματός τους, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Παράλληλα στη σύνοδο εξετάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει το ΔΗΚΚΙ για την ανάπτυξη του «προοδευτικού Μετώπου», ενόψει των επικείμενων εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στις τοποθετήσεις τους τα μέλη της ΚΕ απέρριψαν οποιαδήποτε συνεργασία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οπως τονίζεται στην πολιτική απόφαση της ΚΕ, στόχος είναι η συγκρότηση «προοδευτικών ριζοσπαστικών ψηφοδελτίων για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές σε όλη τη χώρα».

Επίσης η ΚΕ του ΔΗΚΚΙ αποφάσισε να προχωρήσει σε «πρωτοβουλία για τη δημιουργία κινήματος με στόχο να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ». Κεντρική κατεύθυνση της πρωτοβουλίας θα είναι «"βέτο" στην Αγκυρα και την πολιτική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ