Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Η «μεταναστευτική πολιτική» τους

Μόλις πριν δυο μήνες, στις 8 Σεπτέμβρη, οι εκπρόσωποι των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, έδωσαν την πραγματική εικόνα για το ποια είναι η πολιτική του ελληνικού κράτους απέναντί τους.

*

Στη συνέντευξη - φιέστα που θέλησε να στήσει ο κ. Παυλόπουλος για να ευλογήσει τον πρόσφατο νόμο της ΝΔ (3286/2005), αποκαλύφθηκε ότι χρήση των διατάξεων του νόμου για τη νομιμοποίηση των μεταναστών μπορεί να κάνει μόλις το 30% όσων ζουν και εργάζονται παράνομα, ενώ πολύ ακριβή είναι η ανανέωση διαμονής των υπολοίπων.

*

Ο νόμος της ΝΔ ζητάει την προσκόμιση είτε θεωρημένου διαβατηρίου (!), είτε πρωτοκολλημένο αίτημα άδειας παραμονής, είτε βεβαίωση καταβολής ενσήμων, είτε βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ! Μόνο που αν τα είχε όλα αυτά κάποιος μετανάστης, τότε... δε θα ήταν παράνομος. Αλλά και πώς να τα αποκτήσει αφού λόγω της παρανομίας του αδυνατεί να έρθει σε συναλλαγή με τις κρατικές υπηρεσίες που χορηγούν τα παραπάνω έγγραφα;

*

Από κει και πέρα, ακόμη και για κείνους που ζουν και εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα, είναι ερώτημα αν υπάρχει δυνατότητα καταβολής των χρημάτων που απαιτούνται για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους. Από κάθε μετανάστη ζητούν: Τουλάχιστον 150 ένσημα, που αν δεν τα έχει πρέπει να τα εξαγοράσει έναντι περίπου 1.000 ευρώ συν 146,74 ευρώ παράβολο για τον ίδιο και για κάθε μέλος της οικογένειάς του! Αν τώρα σε αυτά προστεθούν και τα έξοδα δικηγόρων και διαφόρων μεσαζόντων, που εμπλέκονται στη διαδικασία, γίνεται αντιληπτό το είδος της «μεταναστευτικής πολιτικής» τους.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ