Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 18 - 20 Νοέμβρη

«Σύγχρονες τάσεις του καπιταλισμού και οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις τους. Η εναλλακτική διέξοδος των κομμουνιστών», είναι το θέμα της Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, από τις 18 έως τις 20 Νοέμβρη.

Στη συνάντηση αναμένεται να πάρουν μέρος δεκάδες κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Αμερική και την Αυστραλία. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία, τον τόπο και το θέμα της φετινής συνάντησης αποφάσισε η Ομάδα Εργασίας που είχε συνεδριάσει στην Αθήνα στις 22 Ιούνη. Τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας τότε, είχαν παρακολουθήσει 20 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα απ' όλο τον κόσμο.

Την ώρα που ο καπιταλισμός εντείνει την επίθεσή του στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, όλο και περισσότερα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλο τον κόσμο με αυξημένο ενδιαφέρον συμμετέχουν στις Διεθνείς συναντήσεις, συμβάλλοντας στη διοργάνωση, τη συζήτηση, την ενδυνάμωση του συντονισμού του διεθνούς κινήματος.

Οι Διεθνείς Συναντήσεις, που πλέον έχουν καθιερωθεί και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, συμβάλλουν στην ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου μεταξύ των κομμάτων, στην ανταλλαγή πείρας και την εμβάθυνση της συντροφικής αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης. Ολα αυτά είναι απαραίτητα στοιχεία ώστε να ανεβαίνει η ποιότητα του συντονισμού στη δράση, να βελτιώνονται οι μορφές του και να αναπτύσσονται καινούριες, που γεννούν οι ανάγκες του διεθνούς κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ