Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
Τιμητής για τις θρησκευτικές ελευθερίες!

Εργαλείο παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις πολλών κρατών ανά τον κόσμο αποτελεί και η φετινή έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται και ως τιμητής των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων!

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ευθύς εξαρχής επισημαίνει ότι αν και το Σύνταγμα αναδεικνύει την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ως την επικρατούσα θρησκεία, προσφέρει το δικαίωμα σε όλους τους πολίτες να ασπάζονται τη θρησκεία της επιλογής τους. Καταγράφει όλες τις εξελίξεις και συμβάντα στο τρέχον έτος, όπως μια σειρά σκανδάλων για κλοπές αρχαιοτήτων, δικαστικά παρακυκλώματα, και ανήθικες συμπεριφορές από κάποιους λειτουργούς της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίες, όπως σημειώνει, είχαν σαν αποτέλεσμα να πληγεί ο πανίσχυρος θεσμός της Εκκλησίας και να επανέλθει στο προσκήνιο, κυρίως από ορισμένα ΜΜΕ, η συζήτηση για διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι, σε αντίθεση με τους μουσουλμάνους της Θράκης, οι ομόθρησκοί τους της Αθήνας δεν έχουν δικό τους τέμενος, παρότι το 2000 το ελληνικό Κοινοβούλιο πέρασε νόμο για την κατασκευή του πρώτου ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου και τεμένους στην Παιανία. Αναφέρεται ακόμα ότι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και άλλα μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εκφράζουν δημόσια την αντίθεσή τους στη δημιουργία του Κέντρου.

Τέλος, τονίζεται ότι παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ενάντια στον αντισημιτισμό και την κατασκευή μνημείων κατά του Ολοκαυτώματος, το φαινόμενο εξακολουθεί να υφίσταται, ιδιαίτερα σε ακραία μέσα ενημέρωσης που πολύ συχνά δεν κάνουν το διαχωρισμό ανάμεσα στην άσκηση κριτικής κατά της πολιτικής του Ισραήλ και τα αρνητικά σχόλια για τους Εβραίους. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο ΛΑΟΣ και τον πρόεδρό του, Γ. Καρατζαφέρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ