Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με τη ... συνδρομή των ΜΑΤ

Με τη χρήση ΜΑΤ ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθεί να κάμψει τις αντιδράσεις των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών που διαμαρτύρονται για την απόφαση του δήμου να μεταφέρει τη λαϊκή αγορά από το χώρο της Ροτόντας, στη δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Οι παραγωγοί και πωλητές της λαϊκής αγοράς της Ροτόντας δέχονται να απομακρυνθούν από το χώρο του μνημείου, όπως άλλωστε αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο, όμως ζητούν να παραμείνουν στην ευρύτερη περιοχή. Αίτημα που βρίσκει και την αποδοχή των κατοίκων της περιοχής.

Προχτές το βράδυ, η διοίκηση του δήμου κινητοποίησε τα ΜΑΤ προκειμένου να εμποδίσει τη διαμαρτυρία των πωλητών λαϊκών αγορών έξω από το Δημαρχείο, όπου εκείνη την ώρα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Χτες το πρωί κινητοποίησε τα ΜΑΤ για να εμποδίσει τους πωλητές να στήσουν τους πάγκους τους στην περιοχή της Ροτόντας. Αμέσως μετά, οι πωλητές λαϊκών αγορών πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο όπου επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας τους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου απαίτησαν παρέμβαση για να λυθεί το πρόβλημά τους.

Στο πλευρό των πωλητών λαϊκών αγορών βρέθηκε η δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα». Μάλιστα, ο επικεφαλής της παράταξης, Αγάπιος Σαχίνης, σημείωσε πως η λειτουργία των λαϊκών αγορών πρέπει να προσδιορίζεται μετά από συμφωνία των εμπλεκόμενων φορέων και όχι να επιβάλλεται με τη χρήση ΜΑΤ και αστυνομίας και κυρίως όχι στο πλαίσιο ικανοποίησης συμφερόντων μερίδας του επιχειρηματικού κόσμου. Ο Α. Σαχίνης ξεκαθάρισε πως ναι μεν η λαϊκή θα πρέπει να απομακρυνθεί από το μνημείο της Ροτόντας, όμως ο δήμος θα πρέπει να βρει χώρο ώστε η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά να συνεχίσει να λειτουργεί και να εξακολουθεί να εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ