Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόταση για άρση ασυλίας τριών βουλευτών

Σε εισήγηση προς την Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών, κατέληξε χτες η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαγεωργίου, για υπόθεση που αφορά τη χορήγηση τριών αμφιλεγόμενων δανείων προς τον ιδιοκτήτη του ομίλου ΑΛΑΜΑΝΗ, την περίοδο που ο βουλευτής ήταν υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας. Την άρση της ασυλίας ζήτησε και ο ίδιος ο βουλευτής. Υπέρ της άρσης ψήφισαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, ενώ ούτε το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε, αφού ο εκπρόσωπός του δεν καταψήφισε την πρόταση, αλλά προτίμησε να απέχει από την ψηφοφορία.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η πρόταση για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μαντουβά - τη ζήτησε και ο ίδιος - για υπόθεση που αφορά παράνομη χωροθέτηση δεξαμενής καυσίμων σε θαλάσσια περιοχή. Επίσης ομόφωνα και με συμφωνία του ίδιου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρη ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του για εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα, στο οποίο τραυματίστηκε ένας μοτοσικλετιστής.

Η τελική απόφαση για την άρση της ασυλίας των παραπάνω βουλευτών θα παρθεί στην Ολομέλεια της Βουλής σε προσεχή συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ