Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασύδοτη κι εγκληματική δράση

Στην γειτονική μας Ιταλία, η Εισαγγελία του Μιλάνου έχει ήδη ζητήσει την έκδοση 22 πρακτόρων της CIA, ύποπτων ότι συμμετείχαν στην απαγωγή ενός πρώην ιμάμη, το Φεβρουάριο του 2003. «Η εισαγγελία του Μιλάνου έστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Ρομπέρτο Καστέλι το αίτημα έκδοσης 22 πρακτόρων της CIA, οι οποίοι απήγαγαν τον ιμάμη Αμπού Oμαρ στο κέντρο του Μιλάνου και τον μετέφεραν στην Αίγυπτο, όπου φυλακίστηκε και βασανίστηκε», έγραφε πρόσφατα η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

«Τώρα η μπάλα είναι στην περιοχή του υπουργού Καστέλι, ο οποίος οφείλει να την προωθήσει στην αμερικανική δικαιοσύνη. Θεωρητικά η διαδικασία επιτρέπει στον υπουργό Δικαιοσύνης να αρνηθεί ή να καθυστερήσει το αίτημα των δικαστικών, αλλά μια τέτοια απόφαση θα δημιουργούσε πολιτικό θέμα», συμπλήρωνε η "Κοριέρε ντέλα Σέρα"».

Και δεν ξέρουμε, βέβαια, τι θα κάνει τελικά ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά η ουσία του ζητήματος δε βρίσκεται στην τύχη της συγκεκριμένης έκδοσης, αλλά στο αδιαμφισβήτητο και διαπιστωμένο πλέον κι από δικαστικές αρχές γεγονός της ασύδοτης και εγκληματικής δράσης των κάθε λογής αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ