Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Προκλητικός ο υπουργός Δημόσιας Τάξης
  • «Ιδιαίτερες ευαισθησίες» χαρακτήρισε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες σε γραπτή του δήλωση
  • Παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Από την παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστών
Από την παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστών
Να συγκαλύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για το νέο αντιδημοκρατικό κρούσμα σε βάρος των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων - την παρουσία δύο εντεταλμένων κουμπουροφόρων μυστικών αστυνομικών στην προχτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ - και να μετακυλίσει τις ευθύνες στους αστυνομικούς που πιάστηκαν στα πράσα από τους συνδικαλιστές, επιχείρησε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας συνδικαλιστών και συνδικάτων του ΠΑΜΕ που κατήγγειλαν το γεγονός. Αμέσως μετά τη συνάντηση, με δήλωση που μοίρασε στον Τύπο, ο υπουργός λίγο πολύ χαρακτηρίζει «ιδιαίτερες ευαισθησίες ατόμων, οργανώσεων και κομμάτων» (!) την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, τις οποίες «ο κάθε αστυνομικός ξεχωριστά πρέπει να αντιλαμβάνεται».

Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν έχει δοθεί πολιτική κατεύθυνση από την κυβέρνηση για μια τέτοια ενέργεια, προσπαθώντας έτσι να μετακυλίσει τις ευθύνες στα κατώτερα αστυνομικά όργανα. Κάτι που επαναλαμβάνει και στη δήλωση που διέμεινε και στην οποία διαχωρίζονται οι ενέργειες των αστυνομικών από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Κι αυτό, όταν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δυο αστυνομικοί που αποκαλύφθηκαν, δεν ανήκαν στη δύναμη τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, αλλά υπάγονταν κατευθείαν στην Ασφάλεια.

Στη δήλωση του Γ. Βουλγαράκη χαρακτηρίζεται «αυθαίρετη» η παρουσία των αστυνομικών στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ και πιο κάτω σημειώνεται με τρόπο προκλητικό για τα δημοκρατικά αισθήματα όλου του εργαζόμενου λαού: «Η αντίδραση και οι διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν από τα στελέχη του ΠΑΜΕ δείχνουν τη μεγάλη ευθύνη με την οποία ο κάθε αστυνομικός ξεχωριστά πρέπει να αντιλαμβάνεται τις ιδιαίτερες ευαισθησίες ατόμων, οργανώσεων και κομμάτων. Και αυτό θα πρέπει να είναι το μήνυμα που οφείλουμε να κρατήσουμε για το μέλλον».

Χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και στην επιχείρηση συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών έσπευσε να προσφέρει και ο υπουργός Εργασίας Π. Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντας δημαγωγικά το περιστατικό «απαράδεκτο».

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν στον Γ. Βουλγαράκη ότι τέτοιες ενέργειες εντάσσονται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται. Τόνισαν την πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που εφαρμόζουν την ίδια πολιτική παρακολούθησης των συγκεντρώσεων που εφάρμοζε και το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια.

Μετά το τέλος της παράστασης διαμαρτυρίας ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν μαζική, αποφασιστική απάντηση στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της, συμμετέχοντας στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ