Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ

"ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ": «Στο σημείο που έχουν φθάσει τα πράγματα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αυστηρή εφαρμογή μιας πολιτικής σταδιακής μείωσης του δημοσίου χρέους. Προφανώς, κάθε κυβέρνηση θα ήθελε να είχε τα περιθώρια να κάνει παροχές και να αντλεί τα εξ αυτών πολιτικά οφέλη. Επειδή, όμως, η εθνική οικονομία έχει προ πολλού εξαντλήσει αυτά τα περιθώρια και εδώ και χρόνια κινείται βαθιά στη ζώνη του "κόκκινου", η πολιτική ευθύνη επιβάλλει στους κ. Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Αλογοσκούφη να συνεχίσουν την ίδια δύσκολη πορεία. Οσο κι αν η "Κ" κατανοεί τις αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες, οφείλει να επισημάνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να συνδράμει αυτή την προσπάθεια. Οχι μόνο, γιατί πρόκειται για μείζονος σημασίας εθνική υπόθεση, αλλά και επειδή το ίδιο φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙ ΑΥΤΟ; «Το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι για παράδειγμα, που μένει ουσιαστικά χωρίς χρήματα, αποτελεί για πολλούς φτωχούς ηλικιωμένους ζήτημα από το οποίο εξαρτάται άμεσα η υγεία και η ποιότητα της ζωής τους. Δε θίγει όμως όσους έχουν την οικονομική άνεση να απολαμβάνουν ιδιωτικές υπηρεσίες περίθαλψης. Και το ίδιο ισχύει για πολλά άλλα προγράμματα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΟΜΟΝΟΟΥΝ: «Το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ ρητώς αναφέρει ότι πρόθεση θα ήταν η απελευθέρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Με αυτό συμφωνεί όπως έχει δηλώσει και ο κ. Γ. Παπανδρέου. Αν τα δύο μεγάλα κόμματα ομονοούν σε αυτό αργά ή γρήγορα θα γίνει. Γιατί η εκκλησία με δικά της χρήματα να μην φτιάξει τα δικά της πανεπιστήμια;» (η τοποθέτηση του Α. Σπηλιωτόπουλου στη Βουλή / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ