Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή φέρνει το θέμα το ΚΚΕ

Κατατέθηκε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ενώ υπήρξε και παρέμβαση κατά τη χτεσινή Ολομέλεια του Κοινοβουλίου

Τεράστιο πολιτικό ζήτημα χαρακτηρίζει την παρουσία των δυο μυστικών αστυνομικών - οι οποίοι μάλιστα οπλοφορούσαν - στην προχτεσινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Οπως υπογραμμίζει, «το νέο αυτό απαράδεκτο αντιδημοκρατικό κρούσμα έρχεται να προστεθεί σε άλλα παλιότερα ανάλογα περιστατικά, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ όπως παλιότερα για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ "εχθρός" είναι όσοι αγωνίζονται για το δίκιο τους. Επιβεβαιώνει ότι παρά τις κατά καιρούς διαψεύσεις των αρμοδίων, στο στόχαστρο των διάφορων κατασταλτικών μηχανισμών βρίσκονται οι εργαζόμενοι και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, επιδιώκοντας να τρομοκρατήσουν και να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης απέναντι στο κεφάλαιο».

Συνεχίζει σημειώνοντας ότι «οι ευθύνες γι' αυτό τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης: «Ποιος έδωσε την εντολή για την παρακολούθηση της σύσκεψης του ΠΑΜΕ και εάν προτίθεται να βάλει φραγμό σε τέτοιες αντιδημοκρατικές και αυταρχικές μεθόδους;».

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενημέρωσε χτες - κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας - η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη σχετικά με την παρουσία οπλοφόρων αστυνομικών με πολιτικά σε συνδικαλιστική σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Αναφέρθηκε τόσο στο περιστατικό όσο και στην επίσημη δικαιολογία των αστυνομικών αρχών, σύμφωνα με την οποία οι δυο αστυνομικοί «έκαναν περιπολία». Οπως σχολίασε η Ελπίδα Παντελάκη, «τέτοια ζητήματα είναι απαράδεκτα, συνιστούν σοβαρό πολιτικό πρόβλημα και αναδεικνύουν ευθύνες της κυβέρνησης, όχι μόνο του αρμόδιου υπουργού, αλλά συνολικά της κυβέρνησης. Αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται, αυτά έχουν ξανασυμβεί. Τι γίνεται; Επανιδρύεται ξανά το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας;». Παράλληλα επισήμανε (σε αντιπαραβολή με το συζητούμενο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος) ότι «αντί να πιαστούν οι πραγματικοί εγκληματίες και τρομοκράτες - που το οργανωμένο έγκλημα είναι τόσο διασυνδεμένο διεθνώς και είναι πάνω από τις κυβερνήσεις και πάνω από τους νόμους - ανάλογα με τις συνθήκες κυνηγιέται κόσμος και διώκονται αγωνιστές που αντιστέκονται συνολικότερα στην εκάστοτε πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ