Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... αναχρονιστικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ! Συζήτηση του «προηγούμενου αιώνα» η μονιμότητα των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ κατά τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ενώ το να συζητάμε για εργαζόμενους, που θα δουλεύουν όποτε θέλουν, για όσο θέλουν και όπως θέλουν τα αφεντικά, είναι αντικείμενο αυτού του αιώνα.

Σα να λέμε, δηλαδή, εμείς και όλοι όσοι πιστεύουν, ότι όλες αυτές οι «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις έχουν κάτι από «μεσαίωνα», δουλοκτητικά συστήματα και όρους σκλαβιάς, είμαστε... αναχρονιστικοί.

Προφανώς, για τους κυβερνώντες και τους λοιπούς οπαδούς του «ευρωμονοδρόμου» και της αγοράς, είναι υπερβολική και εκτός τόπου και χρόνου στις σημερινές συνθήκες - όπου τα υπερκέρδη των πολυεθνικών φθάνουν σε αστρονομικά ύψη - η απαίτηση να έχουν οι εργαζόμενοι σταθερή δουλιά, δωρεάν και σύγχρονες παροχές Υγείας και Παιδείας, Ασφάλιση και κρατική Μέριμνα, καθώς και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Είναι βέβαιο, όμως, πως όταν ο υπουργός Εργασίας τα λέει αυτά, έχει υπόψη του ότι στηρίζεται καλά και όχι μόνον από τον πρωθυπουργό και το κόμμα του. Είναι γνωστή άλλωστε η θέση του ΠΑΣΟΚ, όταν εξαφανίστηκαν τα δικαιώματα των νεοπροσλαμβανόμενων στον ΟΤΕ.

Είπε πολλά η αξιωματική... αντιπολίτευση, αλλά τίποτε κατά της άρσης της μονιμότητας και της διατήρησης των εργασιακών κεκτημένων. Τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μάλιστα δεν έμειναν στα λόγια, αλλά προσυπογράψανε και συγκεκριμένες συμφωνίες.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλωστε αν το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρη θέση για το όλο θέμα, δεν έχει παρά να τη... διατυπώσει δημόσια. Μόνο που δεν το κάνει και, πιστέψτε μας, όχι λόγω του... ντροπαλού χαρακτήρα του.

ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ μέγεθος της μιας και μόνο σελίδας είχε η περίφημη τροπολογία που χτες ψηφίστηκε ιδιωτικοποιώντας ουσιαστικά την «Ολυμπιακή Αεροπορία», και μάλιστα σε μια συζήτηση στη Βουλή που δεν ξεπέρασε τη μία ώρα!

Σας βεβαιώνουμε ότι ακόμη και για την κατασκευή μιας γέφυρας στην περιφέρεια ή για τη θεσμοθέτηση μιας ανούσιας επιτροπής ή υπηρεσίας, έχει δαπανηθεί περισσότερος κοινοβουλευτικός χρόνος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ