Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ... και στην τράπεζα

Η «Citibank» έχει αναλάβει την... οικονομική αγωγή και διαπαιδαγώγηση χιλιάδων παιδιών δημοτικών σχολείων, με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας

Μετά τα «Μακ Ντόναλτς» που φιλοδοξούν να διδάσκουν τα παιδιά «υγιεινή διατροφή»... τώρα ήρθαν και οι τράπεζες να τους διδάξουν τους βασικούς όρους της οικονομίας, πώς θα διακρίνουν τις «ανάγκες» από τις «επιθυμίες» τους, πώς θα διαχειρίζονται το χαρτζιλίκι τους και πώς θα φτιάξουν καταναλωτική συνείδηση! Ο λόγος για τη «Citibank» («Σίτιμπανκ») που μέσω ενός «μη κερδοσκοπικού σωματείου» έχει εξασφαλίσει τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας για να μπαίνει σε δημοτικά σχολεία και να διδάσκει - ούτε λίγο ούτε πολύ - τους μικρούς μαθητές να αγαπήσουν τον σύγχρονο καπιταλισμό. Να προσκυνούν την αγορά και τους νόμους της, να κάνουν υπέρτατη αξία τους το χρήμα και ιδανικό τον ανταγωνισμό της καπιταλιστικής ζούγκλας!

Στην εισβολή πολυεθνικών στην εκπαίδευση, που συνεχώς εντείνεται, επιβάλλεται να βάλει αποφασιστικό φραγμό το κίνημα των γονιών και ευρύτερα των εργαζομένων, που νιώθουν στο πετσί τους την εκμετάλλευση και αρνούνται να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά τους, ώστε να γίνουν αύριο πειθήνιοι σκλάβοι.


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ