Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οργάνωνε εσύ...

Του Ηλία Μακρή από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
Του Ηλία Μακρή από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»
«Εκαναν περιπολία, έψαχναν ένα κλεμμένο αμάξι και, τελικά, μπήκαν μέσα για να μη βρέχονται»!

Ολα τα λεφτά η δήλωση - εξήγηση της αστυνομικής ηγεσίας για την παρουσία των ασφαλιτών στο δεύτερο όροφο ενός κτιρίου, όπου, όλως τυχαίως, πάνω από 200 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συζητούσαν για το πώς θα οργανώσουν καλύτερα την πανεργατική απεργία της 14ης Δεκέμβρη.

Ποιος θα το 'λεγε ότι το σύνθημα του «Μάη» για τη φαντασία στην εξουσία, θα το υιοθετούσε η σημερινή ηγεσία της Αστυνομίας... Ε, δε θέλει και πολύ ο άνθρωπος. Τη μια, του φοράς σκουλαρίκια και τον στέλνεις στη διαδήλωση για προβοκάτσια, την άλλη, του λες πάρε ένα μπουκάλι βενζίνη, βάλε μαύρα και ξαμολήσου, ε, στο τέλος, είδε πόρτα και μπήκε.

Πάμε στα σοβαρά της επικαιρότητας τώρα: Ονομάζουμε «εθνική οικονομία» το δημόσιο ταμείο, που δουλεύει για την ενίσχυση του ιδιωτικού θησαυροφυλακίου κι αρχίζουμε το παραμύθι: «Δεν αντέχει». Τριάντα χρόνια τώρα, δεν αντέχει. Αρα, περίπου εθνικοί ήρωες αυτοί, που θα διαφυλάξουν το ταμείο από τις σπατάλες. Κι επειδή η υπόθεσις είναι «εθνική», απαιτείται συνυπευθυνότης, τουλάχιστον από τους χτεσινούς διαχειριστές του ταμείου. Ψήφιζε εσύ, κορόιδο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κι έλα αύριο να δηλώσεις κοψοχέρης.

Η συνυπευθυνότητα έχει κι άλλες πλευρές. Αίφνης, η διοίκηση της ΚΕΔΚΕ εμφανίζεται να διαμαρτύρεται γιατί δε χρηματοδοτούνται τα κοινωνικά προγράμματα. Κι άντε εσύ να θυμηθείς ότι επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όταν ήθελε να «ξαλαφρώσει» το Δημόσιο από τις αρμοδιότητες, αυτή η τρικολόρ ΚΕΔΚΕ υπέγραψε φαρδιά πλατιά για την ανάληψη μιας σειράς ευθυνών του κράτους από τους δήμους. Υπέγραψαν τότε ότι μετά από 5 χρόνια τέρμα η χρηματοδότηση. Δηλαδή, οι δήμοι θα ήταν υποχρεωμένοι να βάλουν κι άλλους φόρους, αν ήθελαν να διατηρήσουν τις αρμοδιότητες. Τώρα, η ΚΕΔΚΕ και σύμπας ο «Τύπος» του ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα. Ιδού η Ρόδος: Να επιστραφεί η αρμοδιότητα εκεί που ανήκει μαζί με το κόστος. Αλλά έτσι θα δημιουργηθεί νέο πρόβλημα, με τα τρωκτικά.

Τι θα κάνουν όλες εκείνες οι ΜΚΟ, που αναλαμβάνουν διάφορες εξυπηρετήσεις; Ξέρετε πόσες ΜΚΟ πρέπει να στήσεις για να σώσεις τη Μεσόγειο από τα σκουπίδια; Και πού να προλάβει ένας άνθρωπος με μοναδικό προσόν το χρυσό του γέλιο; Για όποιον δεν καταλαβαίνει, να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, προς το παρόν: Της «αριστεροδεξιάς» γίνεται.

Να 'ναι γι' αυτό, άραγε, η διαμαρτυρία της «Αυγής» για τα εμπόδια που βάζει το ΚΚΕ στον αγώνα των «κινημάτων»; Αλλά, πάλι, δε βαρέθηκαν τόσα χρόνια να κλαίγονται; Αν έχουν κάποιες θέσεις διαφορετικές απ' τον Λαλιώτη, ας βγουν να τις κερδίσουν στη ζωή, προς τι το κλάμα; Εχει γεμίσει ο δημόσιος τομέας από κλαμένους «αριστερούς». Νισάφι πια!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ