Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Αρχίζει το 20ό Συνέδριο του ΑΚΕΛ

Με τη συμμετοχή 1.513 αντιπροσώπων, οι οποίοι εκλέχτηκαν από τις κομματικές ομάδες βάσης και εκπροσωπούν τις 14 χιλιάδες μέλη του κόμματος, αρχίζουν σήμερα το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας, οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου του ΑΚΕΛ.

Το Συνέδριο, όπως έχει τονίσει ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, είναι ιστορικό, καθώς συμπίπτει με τους γιορτασμούς για τα 80χρονα του κόμματος. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΑΚΕΛ θα βγει ενωμένο από το Συνέδριο και θα αναδειχτεί και πάλι πρώτη πολιτική δύναμη στις βουλευτικές εκλογές, το Μάη του 2006.

Στην εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, ενώ θα το παρακολουθήσουν εκπρόσωποι από 60 κομμουνιστικά και αριστερά κόμματα από το εξωτερικό. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Από την Ελλάδα, εκτός από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, θα παρευρεθούν εκπρόσωποι και των άλλων κομμάτων: Από τη ΝΔ ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Απόστολος Σταύρου, από το ΠΑΣΟΚ η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και από τον ΣΥΝ το μέλος της ΠΓ Πάνος Τριγάζης.

Εκδηλώσεις ενόψει Συνεδρίου

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία συμπόσιο με θέμα «Πολιτισμός αντιμέτωπος με τη Νέα Τάξη», το οποίο οργάνωσε το ΑΚΕΛ στο πλαίσιο του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος. Ομιλητές ήταν ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Γιάννης Μεταξάς και Μίμης Σοφοκλέους και ο Κύπριος εκπαιδευτικός Αρης Γεωργίου. Από την Ελλάδα παρευρέθηκαν, επίσης, ο ακαδημαϊκός Παύλος Τζερμιάς, οι ηθοποιοί Αννα Φόνσου και Βασίλης Κολοβός, οι τραγουδιστές και συνθέτες Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Παντελής Θαλασσινός και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο στιχουργός Κώστας Βίρβος και ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μανώλης Μαθιουδάκης.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, κηρύσσοντας την έναρξη του συμποσίου, τόνισε ότι το «ΑΚΕΛ ανέκαθεν έδιδε και εξακολουθεί να δίδει τεράστια σημασία στη διατήρηση, την προαγωγή και την παραπέρα ανάπτυξη του πολιτισμού και των παραδόσεων του κυπριακού λαού, αντιπαραθέτοντας τον πολιτισμό ως αξία έναντι της λεγόμενης Νέας Τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ