Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ
Ομόφωνο «ναι» στην άρση της ασυλίας του

Με ομόφωνη απόφασή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια του Σώματος την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή, Π. Μαντούβαλου, ο οποίος κατηγορείται από τις δικαστικές αρχές για εμπλοκή στο «παραδικαστικό κύκλωμα.

Την άρση της ασυλίας του ζήτησε και ο ίδιος ο βουλευτής λέγοντας στα μέλη της Επιτροπής: «Επιβάλλεται να το κάνετε, μη με κλειδώνετε πίσω από τα κάγκελα, αφήστε να βγάλω τη σκόνη από πάνω μου». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φάκελο που έστειλε ο εισαγγελέας υπάρχουν ενδείξεις για δωροδοκία δικαστή (πλημμέλημα) και για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» (κακούργημα).

Οι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής εκτίμησαν ότι υπήρξε καθυστέρηση στην αποστολή του αιτήματος για την άρση της ασυλίας του βουλευτή, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος της παραγραφής του βασικού αδικήματος που είναι η δωροδοκία. Ετσι, μόλις η Βουλή αποφασίσει την άρση της ασυλίας (πιθανότατα μετά τις γιορτές) οι δικαστικές αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 12 μέρες για να κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες (απολογία κλπ) και να παραπέμψουν την υπόθεση σε δίκη, διαφορετικά το αδίκημα θα παραγραφεί.

Επίσης, εκτίμησαν ότι κατά παράβαση του Συντάγματος οι ανακριτικές αρχές προχώρησαν στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του βουλευτή Π. Μαντούβαλου, χωρίς προηγούμενη άδεια της Βουλής. Ζήτησαν από το προεδρείο της Βουλής να ενημερώσει σχετικά την ηγεσία της δικαιοσύνης, αφού το άνοιγμα των λογαριασμών είναι μία σοβαρή ανακριτική διαδικασία, ουσιαστικά ξεκινάει τη δίωξη και, εάν δημιουργηθεί προηγούμενο, είναι πιθανόν να έρθουν αντιμέτωποι με τέτοια διαδικασία και βουλευτές που θα κατηγορούνται για την πολιτική τους δράση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ