Σάββατο 31 Δεκέμβρη 2005 - Κυριακή 1 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Προληπτική» δολοφονία

Associated Press

Ζαν Τσαρλς ντε Μενέσες. 28 ετών, Βραζιλιάνος. Νεκρός με 8 σφαίρες εκ των οποίων οι 7 στο κεφάλι! Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις με πολιτικά στο σταθμό του Στόκγουελ. Προς παραδειγματισμό και σε εφαρμογή της διαταγής «πυροβολήστε για να σκοτώσετε»...

Θύμα της παράστασης τρόμου που στήθηκε Ιούλη μήνα στην πιο φρουρούμενη πόλη του κόσμου, το Λονδίνο, και ενόσω μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακρύτερα πραγματοποιούνταν η Σύνοδος των Ισχυρών Κρατών (G8). Παράσταση - λάκτισμα για τη γενίκευση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, υπό το πρόσχημα της «τρομοκρατίας». Το νέο πακέτο εξ αφορμής των επιθέσεων του Λονδίνου, περιλαμβάνει πια και τους «εφιάλτες»: μυστικά δικαστήρια, κράτηση επί πολλών ημερών χωρίς κατηγορητήριο, παρακολουθήσεις τηλεφωνημάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, «κώδικες συμπεριφοράς», βασανιστήρια.

Γενίκευση πολύ πιο επικίνδυνη, καθώς οι εξελίξεις δείχνουν ότι απανταχού της Γης έχει γίνει περισσότερο από κατανοητό ότι το «σκηνικό του τρόμου», εάν δεν είναι στημένο εξαρχής, χρησιμοποιείται ως δύναμη κρούσης ενάντια στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, για την πλήρη υποδούλωσή μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ