Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα κοινωνικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, καλύφθηκε και αυτή η έλλειψη. Ο πρωθυπουργός με τη χτεσινή ομιλία του έβαλε την πολιτική «ομπρέλα» στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και το ξεκαθάρισε το πράγμα.

Προφανώς, με τον όρο «κοινωνικό σύνολο» εννοεί τους εφοπλιστές, άντε και τους λοιπούς κεφαλαιοκράτες. Τον όρο «απεργία», όμως, τον γνωρίζει πολύ καλά. Γι' αυτό και την κήρυξε σε διωγμό...

Πάντως θα «κρατήσουμε» τη φράση, ότι με τις απεργίες «θίγονται ευαίσθητοι τομείς, όπως η υγεία, ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, ο ανεφοδιασμός ακριτικών περιοχών».

Κι αυτό, γιατί όντως οι παραπάνω τομείς θίγονται, εδώ και πολλά χρόνια. Οχι όμως από τις απεργίες των εργαζομένων, αλλά από τις πολιτικές που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ χτες και η ΝΔ σήμερα.

Θυμίζουμε, εκτός πολλών άλλων, ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία και τον τουρισμό, οι αγρότες καθώς και οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών έχουν πολλές φορές κινητοποιηθεί για τα πολλά και σοβαρά προβλήματά τους και αντιμετωπίστηκαν στην καλύτερη περίπτωση με αδιαφορία.

Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο, όμως, με τους εφοπλιστές και τους λοιπούς κεφαλαιοκράτες. Ούτε καν κινητοποίηση δε χρειάζεται να κάνουν, για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και οι αξιώσεις τους.

ΤΙ ΛΕΤΕ; Κατηγορίες για «νον πέιπερ» και προβοκάτσιες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας; Εμείς νομίζαμε ότι δεν έχουν καιρό για τέτοια πράγματα και πως είναι προσηλωμένοι στην «επανίδρυση του κράτους» και στην «ανάπτυξη της χώρας»!

Πάντως, της Ντόρας Μπακογιάννη δε φαίνεται να «ιδρώνει το αυτί» της. Ως υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη Τσαρλς Ρις. Μ' αυτά θα ασχολείται τώρα;

ΕΠΤΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ - ανάμεσά τους και δυο τράπεζες - θα αναλάβουν την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Επιχείρηση.


Γρηγοριάδης Κώστας

Κι όταν λέμε, «αναλαμβάνουν την αξιοποίηση», καταλαβαίνετε εσείς... Θα βρεθούν κερδισμένες και με το παραπάνω, ενώ στη ΔΕΗ θα ψάχνουν μετά από μερικά χρόνια για ελλείμματα. Γνωστές καταστάσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ