Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στην... έλλειψη αυτοκριτικής της κυβέρνησης το πρόβλημα

Αποφεύγοντας να σχολιάσει επί της ουσίας την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης επέλεξε να... κατηγορήσει την κυβέρνηση για «έλλειψη αυτοκριτικής» και «υποκρισία».

Ο Ν. Αθανασάκης την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός χαρακτήριζε «ακρότητες» τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αποδεικνύοντας περίτρανα το αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης, προτίμησε να σημειώσει ότι η ομιλία του Κ. Καραμανλή «είναι ένα ψέμα». Πώς βέβαια θα μπορούσε να προχωρήσει σε διαφορετική τοποθέτηση, όταν η συγκεκριμένη πολιτική θέση του Κ. Καραμανλή ταυτίζεται πλήρως με την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ όπως αυτή εκφράστηκε προχτές από την Αν. Διαμαντοπούλου, η οποία μίλησε επίσης για «ακρότητες» και «ακραίες συμπεριφορές» αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών...

Στην προσπάθειά του να κρύψει την κοινή δικομματική γραμμή απέναντι στους λαϊκούς αγώνες, ο Ν. Αθανασάκης χρησιμοποίησε τις γνωστές εκφράσεις του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για μια «συντηρητική κυβέρνηση», μια «κυβέρνηση Δεξιάς», που «κρύβει το πρόσωπό της πίσω από ωραία λόγια». Ο ίδιος, αν και η ΝΔ ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου, όπως ακριβώς και το ΠΑΣΟΚ δήλωσε, ότι η κυβέρνηση «πλήττει με τις πολιτικές της τους πολλούς και ευνοεί τους λίγους».

Σχολιάζοντας εξάλλου τη φράση του πρωθυπουργού για το «μέσον της πρώτης τετραετίας και την επόμενη τετραετία της ΝΔ», ο Ν. Αθανασάκης είπε πως «δεν είναι κακό να προσπαθεί κανείς να εμψυχώσει τον εαυτό του, αλλά ο κ. Καραμανλής γνωρίζει την αλήθεια και την πραγματικότητα, που είναι ότι γι' αυτήν την κυβέρνηση η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει».

Ο Ν. Αθανασάκης επέκρινε επίσης την απουσία του Κ. Καραμανλή από την «Ωρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή, χτες, και σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός «δεν έστειλε καν κάποιον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει» στην Ερώτηση της βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Εύης Χριστοφιλοπούλου για την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ