Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΠΟΥ «ΕΚΟΨΕ» Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ;

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ: «Στις 6 μ.μ. έληξε χθες η απεργία των ναυτικών, στις 6.14 μ.μ. απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου λόγω των ισχυρών ανέμων. Δυστυχώς ο καιρός δεν επιστρατεύεται ούτε συμμερίζεται την ευαισθησία της κυβέρνησης για την απρόσκοπτη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών» (το σχόλιο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ: «Πρωτίστως οφείλουν να συνεννοηθούν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας (...) Ας προσπαθήσουν να συνεννοηθούν, ως προς το πώς θα μπορούσε να οριοθετηθεί το δικαίωμα της απεργίας (...) ώστε οι πάντες να γνωρίζουν ότι η άσκηση των δικαιωμάτων τους υπόκεινται σε κανόνες και περιορισμούς» (από το κύριο άρθρο στην «ΑΥΡΙΑΝΗ»).

ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ; «Πρέπει να σημειωθεί ότι στη "νίκη" της κυβέρνησης συνέβαλε τα μάλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η διγλωσσία των στελεχών του και η επαμφοτερίζουσα στάση του σε ένα μείζον πρόβλημα, έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους κυβερνητικούς κύκλους να πουν ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι ο καλύτερος και ο πιο συνεπής σύμμαχος"» (το σχόλιο στην «PRESS ΤΙΜΕ»).

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ: «Εμφανίστηκε η κυβέρνηση, μετά την επιστράτευση, να δηλώνει, ότι υπάρχουν δίκαια αιτήματα των ναυτικών, που θα εξεταστούν με την "επανάληψη του διαλόγου μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης στα λιμάνια". Με τον αυταρχισμό της, όμως, ακύρωσε την αξία και τη σημασία του διαλόγου, ο οποίος πρέπει να γίνεται πριν οδηγηθεί η κατάσταση σε σύγκρουση» (το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΕΝΝΙΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ; ΑΥΞΗΘΗΚΑΜΕ; «Τον αποφασιστικό λόγο, πάντως, στις αποφάσεις των ναυτεργατών έχουν οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ συνδικαλιστές: Ελέγχουν απόλυτα τα εννέα από τα δεκατέσσερα ναυτεργατικά σωματεία» (εγκυρότατο το «ρεπορτάζ» στα «ΝΕΑ»).

ΝΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΙΔΕΑ: «Την ευθύνη την έχουν οι ίδιοι οι ναυτικοί (...) Επέδειξαν πολιτικό και κοινωνικό "σεκταρισμό" (...) Αφησαν την πλειοψηφούσα "συνδικαλιστική" παράταξη του χώρου τους να καπελώσει την, ανήκουσα σε όλους, Ομοσπονδία (...) Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ο ορισμός, σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής δραστηριότητας, μιας "ελάχιστης διασφαλισμένης υπηρεσίας" (...) Η λογική του "κατεβάζω τον διακόπτη" δεν είναι ούτε πρόσφορη ούτε παραγωγική» (το άρθρο του Μπάμπη Παπαδημητρίου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ