Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οδηγίες» από Ρις

Εθιμοτυπική χαρακτηρίζεται η συνάντηση που είχε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τσαρλς Ρις. Τέτοιες συναντήσεις, άλλωστε, συνηθίζει ο Αμερικανός πρεσβευτής με όλους τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης και κυρίως με αυτούς που βρίσκονται σε «κρίσιμα» πόστα, όπως αυτά των Εξωτερικών, της Αμυνας και της Δημόσιας Τάξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης ο Αμερικανός διπλωμάτης επισκέφτηκε και τον υφυπουργό Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, με τον οποίο συζήτησε θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας, καθώς και οικονομικής και ενεργειακής διπλωματίας.

Σύμφωνα, πάντως, με τις λίγες πληροφορίες για τις τελευταίες επισκέψεις του Τ. Ρις στο υπουργείο Εξωτερικών, βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε το ζήτημα της παράνομης διακίνησης προσώπων, το οποίο για τους Αμερικανούς έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς, όπως σημειώνουν διπλωμάτες, τα παράνομα κανάλια διακίνησης ανθρώπων αξιοποιούνται ή μπορεί να αξιοποιηθούν και από την τρομοκρατία. Στο πλαίσιο, λοιπόν, του κυνηγητού, που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, η «στεγανοποίηση» και ο απόλυτος έλεγχος των εισόδων προς τις χώρες της Δύσης αποτελούν προτεραιότητες των αμερικανικών υπηρεσιών, οι οποίες δίνουν οδηγίες και απαιτούν από την Ελλάδα και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους συμμόρφωση με τους κανόνες της αμερικανικής διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ