Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απαράδεκτες οι συνθήκες δουλιάς

Περιοδεία σε χώρους εργασίας του Δήμου Πειραιά, πραγματοποίησε χτες η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά

Τις άθλιες κτιριακές υποδομές, στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά στα τμήματα Ηλεκτρολογικού και Πολεοδομικού, καθώς και τις τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής όπου εργάζονται στην υπηρεσία Καθαριότητας, διαπίστωσε κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας η Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, συνοδευόμενη από τον Κώστα Τζατζάνη, υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ).

Η Ελ. Παντελάκη, στη συζήτηση που είχε με τους εργαζόμενους, ανέδειξε το γεγονός - αποτέλεσμα της αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων που προώθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στήριξε και ο ΣΥΝ - ότι το έκτακτο προσωπικό στο Δήμο Πειραιά, αποτελεί σήμερα το 30% περίπου του συνόλου των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες του Δήμου, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, και στους Παιδικούς Σταθμούς με 8μηνες και 18μηνες συμβάσεις, με συμβάσεις έργου.

«Ο μαζικός και συντονισμένος αγώνας - τόνισε απευθυνόμενη στους εργάτες - είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψει στα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν εκείνα την εξουσία που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες τους».

Η Ελ. Παντελάκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την ολομέτωπη επίθεση των εφοπλιστών, κεφαλαίου και της κυβέρνησης που κατέφυγε μέχρι και στην πολιτική επιστράτευση προκειμένου να κάμψει τους ναυτεργάτες και τόνισε: «Η κλιμάκωση των αγώνων και ο συντονισμός της πάλης πρέπει να είναι η απάντηση απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ