Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΗ ΚΕΝ ΤΣΕΧΙΑΣ
Να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και τη διαμαρτυρία μας

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα έξω από την τσέχικη πρεσβεία

Ημέρα Αλληλεγγύης με την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας έχει οριστεί για τη Δευτέρα 27 Φλεβάρη από το Συντονιστικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ). Εκείνη την ημέρα διοργανώνονται σε μια σειρά χώρες παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τις πρεσβείες της Τσέχικης Δημοκρατίας. Στην Αθήνα, έχει οριστεί παράσταση διαμαρτυρίας από νεολαιίστικους φορείς στις 6 το απόγευμα στην πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας (οδός Σεφέρη 6, Παλαιό Ψυχικό) για να εκφραστεί η αλληλεγγύη προς την ΚΕΝ Τσεχίας ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης να θέσει υπό απαγόρευση τη νεολαιίστικη οργάνωση.

Συνεχίζεται η διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης με την ΚΕΝ Τσεχίας και στο διαδικτυακό τόπο http://4ksm.kke.gr. Εκεί, συγκεντρώνονται υπογραφές αντίδρασης στην αντικομμουνιστική επίθεση που δέχεται η ΚΕΝ, όπου η κυβέρνηση απειλεί με απαγόρευση στις 4 Μάρτη, αν δεν αλλάξει το Πρόγραμμα και το Καταστατικό της. Οι υπογραφές, μέχρι χτες το βράδυ είχαν πλησιάσει τις 2.650. Οσες υπογραφές τελικά συγκεντρωθούν θα προστεθούν στις χιλιάδες άλλες που μαζεύουν οργανώσεις, κόμματα, μαζικοί φορείς και θα παραδοθούν στην κυβέρνηση της Τσέχικης Δημοκρατίας, το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Τη συμπαράστασή τους στους Τσέχους νεολαίους κομμουνιστές έχει εκφράσει μεγάλος αριθμός νεολαιίστικων οργανώσεων, πολιτικά κόμματα, βουλευτές εθνικών Κοινοβουλίων, αλλά και του Ευρωκοινοβουλίου. Μεγάλη είναι και η ανταπόκριση ανθρώπων κάθε ηλικίας, κάθε επαγγέλματος, και η συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή «αγκαλιάζεται» από ανέργους, συνταξιούχους, σπουδαστές και φοιτητές, συνδικαλιστές, γνωστούς διανοούμενους και καλλιτέχνες από πάρα πολλές χώρες τόσο της Ευρώπης όσο και συνολικά απ' όλο τον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ