Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλληλεγγύη και από τουρκικά συνδικάτα

Ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας η αλληλεγγύη απέναντι στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες. Στο πλευρό των απεργών, βρίσκεται η εργατική τάξη της Τουρκίας, καθώς οι συναγωνιστές από το Συνδικάτο της Τουρκικής Πολιτικής Αεροπορίας και το Συνδικάτο Μεταφορών Τουρκίας, με ανακοινώσεις τους, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των ναυτεργατών για την απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου, που προωθεί η κυβέρνηση κατ' εντολήν των εφοπλιστών και για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Τα δυο συνδικάτα καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει τους ναυτεργάτες σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης, κάτω από την πίεση των εφοπλιστών. Οπως τονίζει το Συνδικάτο Μεταφορών, το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης «αποτελεί όχι μόνο επίθεση στην εργατική τάξη της Ελλάδας, αλλά ενάντια στην παγκόσμια εργατική τάξη».

Παράλληλα, σε συνέχεια των εκατοντάδων μηνυμάτων αλληλεγγύης που έφταναν όλες τις προηγούμενες μέρες στο «Ρ» από συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις του μαζικού λαϊκού κινήματος, σήμερα προσθέτουμε τα μηνύματα που έστειλαν:

Τα συνδικάτα της Λάρισας: Οικοδόμων, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας, Επισιτισμού - Τουρισμού, Φαρμακοϋπαλλήλων, Μουσικών, Μηχανοξυλουργών, Εμποροϋπαλλήλων, Μετάλλου, Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινητιστών, Ιδιωτικών Κλινικών, Λογιστών, Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, Τυπογράφων, Πλαστικών, Ιατρικών Επισκεπτών, Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Γεωπόνων, Κεραμοποιών, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ. Του Τυρνάβου: Οικοδόμων και Οινοποιών. Το Σωματείο Οικοδόμων Ελασσόνας, το Σωματείο Οικοδόμων Αμπελώνα, το Σωματείο Καθαριστριών Αγροτικής Τράπεζας ΑΤΕ Θεσσαλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλίας, ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού του Ιόνιου Πανεπιστημίου «ΠΕΤΡΟΣ ΒΡΑΪΛΑΣ - ΑΡΜΕΝΗΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ