Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΛΠΙΣ»
Επέλαση των εργολάβων

Σε κτίρια ...υπεραιωνόβια και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της έλλειψης των βασικών υποδομών και του απαραίτητου νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, δουλεύουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ», όπου περιόδευσε χθες κλιμάκιο της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Σπύρο Χαλβατζή. Την ίδια στιγμή, παρατηρείται μια ...επέλαση των εργολάβων, οι οποίοι αναλαμβάνουν μια σειρά από υποστηρικτικές δραστηριότητες του νοσοκομείου, καθώς και την ανακαίνιση των παλαιών κτιρίων.

«Οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και άλλων ειδικοτήτων συνοδεύουν τη λειτουργία, τη ζωή, αυτού του νοσοκομείου, που λειτουργεί σε ένα κτίριο πάνω από 100 χρόνια», σχολίασε ο Σπ. Χαλβατζής.

Το «Ελπίς» στεγάζεται σε κτίρια, που, όπως μας είπαν οι εργαζόμενοι, κατασκευάστηκαν το 1870, κάτι που φαίνεται και από την πρώτη ματιά. Οι ανακαινίσεις των κτιρίων, που πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο η διοίκηση, έχουν ανατεθεί σε εργολάβους και χρηματοδοτούνται από ίδια κονδύλια, δηλαδή καλύπτονται με νοσήλια των ασθενών και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Οι χώροι δεν είναι καθόλου εξυπηρετικοί», δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στον Σπ. Χαλβατζή και συμπληρώνουν: «Χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, το νοσοκομείο διατηρείται σε καλό επίπεδο».

Σημαντικές είναι και οι ελλείψεις σε προσωπικό, ιδιαίτερα μετά το νέο καθεστώς εφημεριών που επέβαλε ο Νικ. Κακλαμάνης, πρώην υπουργός υγείας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη ΝΔ. «Με τις αποφάσεις που πήρε ο Κακλαμάνης - έλεγαν οι εργαζόμενοι - έχουμε επιβαρυνθεί με πολλές εφημερίες, χωρίς να επαρκεί το προσωπικό για να τις καλύψουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ