Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Σήμερα η Διεθνής Συνάντηση ενάντια στις ξένες Βάσεις
  • Αύριο, Κυριακή, συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και πορεία στη Βάση της Σούδας
  • Δόθηκε χτες Συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές των εκδηλώσεων

Από παλαιότερη πορεία διαμαρτυρίας του χανιώτικου λαού στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας
Από παλαιότερη πορεία διαμαρτυρίας του χανιώτικου λαού στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας
Με την πεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι οι λαοί θα είναι τελικοί νικητές και ο ιμπεριαλισμός θα ηττηθεί, δόθηκε χτες το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων η συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης και της ΕΕΔΥΕ στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που οργανώνουν από κοινού σήμερα, Σάββατο 25 και αύριο Κυριακή 26 Φλεβάρη στα Χανιά ενάντια στην ύπαρξη και λειτουργία στρατιωτικών βάσεων στη χώρα μας και σε άλλους λαούς.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν διεθνή συνάντηση κινημάτων και φορέων για την ειρήνη από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο με θέμα «Οι ξένες στρατιωτικές βάσεις απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στο αμφιθέατρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων και την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας.

Στη συνέντευξη Τύπου εκ μέρους των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης μίλησε ο Νάσος Γαλής, πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, ενώ συμμετείχαν επίσης η Marie Nassif Debs από την Κίνηση για την Ειρήνη Λιβάνου και ο Akel Tagaz από το Κέντρο για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία Παλαιστίνης.

Στην ομιλία του ο Νάσος Γαλής τόνισε ότι η επιλογή να γίνει η πρώτη διεθνής συνάντηση ενάντια στις ξένες βάσεις στην Κρήτη δεν είναι τυχαία, αφού η λειτουργία της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας όχι μόνο αποτελεί ορμητήριο των ιμπεριαλιστών σε βάρος άλλων λαών, αλλά σήμερα αναβαθμίζεται κιόλας με σκοπό να αποτελέσει το κέντρο για τη δήθεν αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, δηλαδή την ισχυροποίηση της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων σε βάρος των λαών που αντιστέκονται. «Ο δρόμος μας δεν είναι εύκολος, είναι δύσκολος και μακρύς, σημείωσε. Γι' αυτό το λόγο κρίνουμε απαραίτητη την ανταλλαγή εμπειριών που θα βοηθήσει στην οργάνωση της αντίστασης των λαών και μέσα από τη συζήτηση θα αναδειχτούν οι νέοι στόχοι, μεγάλοι στόχοι του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος». Επίσης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι η ύπαρξη των βάσεων στη χώρα μας και αλλού δε θα υφίστατο, αν η άρχουσα τάξη και τα κόμματά της δεν είχαν προσφέρει «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές.

Η Marie Nassif Debs από την Κίνηση για την Ειρήνη Λιβάνου στην παρέμβασή της υπογράμμισε ότι η συμμετοχή τους στη διεθνή συνάντηση δεν είναι μόνο εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Κρήτης ενάντια στη βάση της Σούδας, που - όπως τόνισε - παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τις επιθέσεις στη χώρα της, αλλά και για τον ίδιο το λαό της ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών βάσεων.

Με τη σειρά του ο Ακέλ Ντα Καρ από το Κέντρο για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία Παλαιστίνης ανέφερε ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. «Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά σε ένα ελεύθερο παλαιστινιακό κράτος. Το πρώτο βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε, είναι να σταματήσουν οι ξένες επεμβάσεις στην περιοχή. Η κοινή μας δράση θα έχει αποτέλεσμα, οι λαοί θα νικήσουν τελικά».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 25-02-06

  • 9.30 - 19.00: Συνεδριακό Κέντρο ΜΑΧ ημερίδα με θέμα «Οι ξένες στρατιωτικές βάσεις απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή».
  • 20.30-22.30: Στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το χορευτικό συγκρότημα Κ. Αγιασμενάκη και με τον Βακάκη Φώτη και την παρέα του. Ριζίτικα τραγούδια και έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα.

Αύριο Κυριακή 26-2-06

  • Συγκέντρωση στις 12 η ώρα το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγορά Χανίων - παγκρήτια κινητοποίηση στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ