Σάββατο 25 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΟΦΙΑ
Εκδηλώσεις αντίστασης στις αμερικανικές βάσεις

Ξεκινούν σήμερα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια οι εκδηλώσεις αντίστασης στην εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων στη χώρα, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη διαδήλωση, που θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα στο κέντρο της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Βουλγάρικο Συμβούλιο Ειρήνης ενόψει των διαπραγματεύσεων, που θα ξεκινήσουν αρχές Μάρτη ανάμεσα στις κυβερνήσεις των δύο χωρών για την εγκατάσταση αμερικανικών βάσεων στη Βουλγαρία.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να εκφραστεί μαζικά η αντίθεση του βουλγάρικου λαού και η απόφασή του να κλιμακώσει την πάλη του, σε συντονισμό με το παγκόσμιο φιλειρηνικό κίνημα. Σημειώνουμε ότι η βουλγαρική κυβέρνηση έχει αρνηθεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα κομμάτων, προοδευτικών και πατριωτικών οργανώσεων και του Συμβουλίου Ειρήνης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει διεθνής συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες φορέων και κινημάτων από Ευρώπη, Βαλκάνια κι Αμερική καθώς και προσωπικότητες από την Ελλάδα. Συμμετέχουν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΕΕΔΥΕ. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συγκέντρωση και πορεία, που θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα στο κέντρο της Σόφιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ