Σάββατο 15 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Τι μας θυμίζει, τι μας θυμίζει;..

«Για τον ανταρτοπόλεμο που έχει προκαλέσει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΚΕ βγήκε στην αντεπίθεση (...) τη σύμβαση αποδοκίμασε η ίδια η γραμματέας του ΚΚΕ (...) ενώ η πλειοψηφία της Εργατικής Συνομοσπονδίας που την υπέγραψε χαρακτηρίστηκε "πουλημένη" (...) οι αψιμαχίες υποκρύπτουν κομματική αντιπαράθεση (...) οι ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ (...) έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων (!) (του σχολιαστή το θαυμαστικό)» (ο αγνώστου αριθμού μισθών Χρήστος Μέγας στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

... τον καιρό των δωσιλόγων και των εκτελεστικών αποσπασμάτων

«Εχουν μείνει ακόμη δεκαετίες πριν, όπου οποιοσδήποτε δεν ήταν ενταγμένος στη στρατηγική του κόμματος, ήταν προδότης και όποιος έκανε κριτική για τη συμπεριφορά τους ήταν αντικομμουνιστής. Αυτά τα συναντούσαμε στις δεκαετίες του 1940 και του 1950» (ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος για το ΚΚΕ στον «Alpha 98,9» / «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»)

Μα είναι τόσο βλάκες οι Ελληνες;

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα έχει το ισχυρότερο νόμισμα του πλανήτη. Για πρώτη φορά εδώ και πολλούς αιώνες ανήκει σε ένα ευρύτερο και ισχυρότατο οικονομικό σύνολο (...) η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης της οποίας οι κάτοικοι απορρίπτουν κατά πλειοψηφία την άποψη ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα είναι "ένα πλεονέκτημα που θα μας ενισχύσει στο μέλλον" (...) χρειάζεται μεγάλη δόση βλακείας ή ασχετοσύνης για να πιστεύει κανείς ότι το ευρώ είναι "ένα μειονέκτημα που σε αποδυναμώνει" και όχι "ένα πλεονέκτημα που σε ενισχύει". Είναι άραγε οι Ελληνες τόσο βλάκες ή τόσο άσχετοι; (...) αναρωτιέμαι αν η τσέπη του καταναλωτή μπορεί να αποτελέσει "μέτρο πάντων"» (το ιδεολογικό σταυραδέλφι του Πολυζωγόπουλου, ο Ι.Κ. Πρετεντέρης στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ