Κυριακή 14 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι φοβάται ο Μπασιάκος;..

Προφανώς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρεί ότι τα δημόσια έγγραφα είναι προσωπική του περιουσία... και πιστεύει ότι οι αγροτοκτηνοτρόφοι πληρώνουν τα χαράτσια του ΟΣΔΕ με ευχαρίστηση.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών πως με βάση σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το τελευταίο δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος της συμπλήρωσης των αιτήσεων του ΟΣΔΕ και ενεργοποίησης των δικαιωμάτων της νέας ΚΑΠ. Ο «Ρ» ζήτησε να δημοσιοποιηθεί η σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, αλλά ο υπουργός αρνήθηκε επιμόνως να το κάνει, λέγοντας πως είναι δημόσιο έγγραφο και απαγορεύεται κάτι τέτοιο, προσθέτοντας πως ούτε στη Βουλή δεν το δίνει! Το μόνο που έκανε ο υπουργός ήταν να διαβάσει τηλεφωνικώς ένα απόσπασμα, για να «πείσει» ότι και... το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δε συμφωνεί με την κάλυψη της δαπάνης για τη συμπλήρωση των αιτήσεων ΟΣΔΕ και την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

Δεν υποστηρίζουμε ότι η σχετική γνωμοδότηση, που έγινε κατόπιν παραγγελίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο δημόσιο έγγραφο, αλλά τι φοβάται και τι θέλει να κρύψει ο Ευ. Μπασιάκος και δεν τη δίνει στη δημοσιότητα; Οπως και να 'χει το πράγμα, ένα είναι το σίγουρο: Η κυβέρνηση και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι οι υπεύθυνοι, που οι αγροτοκτηνοτρόφοι εκβιάζονται και εξαναγκάζονται να πληρώσουν βαριά χαράτσια για να πάρουν τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις της νέας ΚΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ