Κυριακή 14 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συζητάμε την πείρα μας και συνεχίζουμε με αυξημένα καθήκοντα

Από την πρώτη γραμμή του καθημερινού αγώνα νέοι εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, Κνίτες και Κνίτισσες βρέθηκαν στον Περισσό μεταφέροντας μαζί τους την πλούσια εμπειρία από τη δράση της Οργάνωσης. Στο Συνέδριο της ΚΝΕ συμμετέχουν αντιπρόσωποι από όλους τους χώρους όπου οι νέοι βιώνουν την εκμετάλλευση, την εργασιακή ανασφάλεια, τις προσπάθειες χειραγώγησης των συνειδήσεων, τον αυταρχισμό, τη συρρίκνωση του ελεύθερου χρόνου.

Με αισιοδοξία που πηγάζει από την απήχηση που, όπως αποδείχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, βρίσκει η πρόταση της ΚΝΕ στη νεολαία, εκφράζουν την αποφασιστικότητα να εντοπιστούν και να μείνουν πίσω οι όποιες αδυναμίες και να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης στη νεολαία.

Στα διαλείμματα του συνεδρίου ο «Ρ» συζήτησε με ορισμένους από τους συνέδρους για πλευρές από τη δουλιά της Οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα και το τι σηματοδοτεί το 9ο Συνέδριο για τα διάφορα μέτωπα πάλης.

Ο Στέφανος Τικέλης είναι αντιπρόσωπος από τη Θεσσαλονίκη και από το χώρο των νέων εργαζομένων. «Η προσυνεδριακή διαδικασία έδειξε τις δυνατότητες της Οργάνωσης και να λύσει προβλήματα λειτουργίας των ΟΒ και να δείξει τη δυναμική της, την απήχηση που έχουν οι θέσεις και η πολιτική του ΚΚΕ», μας λέει. Ειδικά για τους νέους εργαζόμενους, σημειώνει ότι τα φαινόμενα τρομοκρατίας, η ανασφάλεια, η εργασιακή περιπλάνηση πάνε πίσω τη συνείδηση και την αγωνιστική διάθεση των νέων. «Ομως υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση και αυτό πρέπει να εκφραστεί. Εμείς καλούμαστε να μη μένουμε στην καταγραφή των προβλημάτων, αλλά κυρίως να δείχνουμε τη λύση που προτείνουμε εμείς μέσα από την πολιτική μας πρόταση».

Μαθητής σε ΤΕΕ ο Βασίλης Καλαμαράς μιλάει για τις μεγάλες μάχες που δίνει η ΚΝΕ στα σχολεία. Μάχες που, όπως σημειώνει, δόθηκαν με καλύτερους όρους, με μεγαλύτερη συσπείρωση των μαθητών, χωρίς αυτό να οδηγεί σε επανάπαυση. «Υπάρχουν θετικά αποτελέσματα σε γενικά πλαίσια. Θα εξετάσουμε τη δράση μας το προηγούμενο διάστημα, θα αναγνωρίσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας και παίρνοντας μέτρα για την αντιμετώπισή τους θα προχωρήσουμε μπροστά, αισιόδοξα στο μέλλον», μας λέει.

Ο Ανδρέας Παναγιωτακόπουλος, από την Οργάνωση Θεσσαλίας, σπουδαστής στο ΤΕΙ Λάρισας, σημειώνει ότι το προηγούμενο διάστημα, η Οργάνωση βρέθηκε μπροστά στους σταθμούς της κοινής δράσης με τους εργαζόμενους και ζητούμενο είναι η δράση αυτή να ενδυναμωθεί και να πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά. «Με την πείρα που έχουμε συσσωρεύσει ερχόμαστε να αξιολογήσουμε τις εμπειρίες μας και να ενισχύσουμε τη δουλιά μας στις ΟΒ, να υπερασπιστούμε το σοσιαλισμό, να πάρουμε υπόψη μας την πείρα του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, να δεθούμε ακόμα περισσότερο με την κοσμοθεωρία μας, να συνεχίσουμε αυτό που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, με μεγαλύτερη ορμητικότητα».

Η Μαρίνα Κανίδου φοιτήτρια από Θεσσαλονίκη αναφέρεται στην κινητικότητα που υπάρχει στο χώρο των Πανεπιστημίων. «Στον αγώνα αυτό οι δυνάμεις της ΚΝΕ μπαίνουν μπροστά και δίνουν τη μάχη ώστε οι κινητοποιήσεις να έχουν περιεχόμενο, να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές», τονίζει. Σημειώνει επίσης ότι «το Συνέδριο θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση και θάρρος και με την εμπειρία των Οργανώσεων που θα κατατεθεί σε αυτό, θα μας βοηθήσει κι εμάς να αντιμετωπίζουμε καλύτερα και τις δικές μας αδυναμίες και πιο θαρραλέα να δείξουμε το δρόμο που προτείνουμε».

Για τη δράση της ΚΝΕ στο χώρο του πολιτισμού, μας μιλά η Ρούλα Ζαρκάδα, μέλος του απερχόμενου Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. «Μας ενδιαφέρει το ζήτημα του ελεύθερου χρόνου των νέων ανθρώπων, το να μπορέσουμε να εξειδικεύσουμε, να βαθύνουμε την επιχειρηματολογία μας ενάντια στην κυρίαρχη τάξη, γιατί θεωρούμε ότι ο πολιτισμός και ο ελεύθερος χρόνος είναι μηχανισμός για να διαμορφώσουν αντιλήψεις στο λαό μας», σημειώνει.

Η Χριστίνα Προυκάκη, από τη Σπουδάζουσα Αθήνας, σημειώνει ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν σημαντική η συμβολή της ΚΝΕ για την ανάπτυξη του κινήματος, την αναζωογόνησή του, την πιο πλατιά συσπείρωση νέων. Το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ σηματοδοτεί ένα βήμα πιο μπροστά στην πάλη μας να γινόμαστε πιο ικανοί να ανταποκρινόμαστε στο ρόλο μας. Θέλουμε η ΚΝΕ να αποκτήσει την ικανότητα και να συζητά πιο πλατιά με τους φοιτητές για την πολιτική μας, να γίνει πιο ικανή να συσπειρώνει περισσότερο κόσμο γύρω από το πλαίσιο πάλης της, να απεγκλωβίσει κόσμο από την κυρίαρχη ιδεολογία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φτάνουμε στο 12ο Συνέδριο με σιγουριά και αισιοδοξία για να ανταποκριθούμε στους υψηλούς στόχους που θέτουμε (2019-02-09 00:00:00.0)
Στις 7, 8 και 9 Μάη του 2010 θα πραγματοποιηθεί το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ (2010-01-03 00:00:00.0)
Πιο ικανή επαναστατική οργάνωση νεολαίας στο πλευρό του ΚΚΕ (2006-01-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-12-06 00:00:00.0)
Πιο ώριμοι, πιο δυνατοί (1997-05-06 00:00:00.0)
Να προσπαθήσουμε αρκετά (1997-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ