Κυριακή 14 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για την ανάπτυξη του επαναστατικού χαρακτήρα της Οργάνωσης

για το κέρδισμα της νεολαίας με την πολιτική του ΚΚΕ

Μετά τη διεξαγωγή, χτες και προχτές μιας πλούσιας συζήτησης πάνω στις Θέσεις και την Εισήγηση του απερχόμενου ΚΣ, ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, με την εκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης και της νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Με σύνθημα «ΚΝΕ γερή και μαζική. Με τη Νεολαία για το Μέτωπο - Λαϊκή Εξουσία, για το Σοσιαλισμό», οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου άνοιξαν την Παρασκευή το πρωί, με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα και με παρουσία πολυπληθούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ και σύσσωμου του ΠΓ της ΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Παράλληλα, τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν αντιπροσωπείες από κομμουνιστικές και αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις Νεολαίας που προέρχονται από 51 χώρες, ενώ στη διαδικασία της έναρξης παραβρέθηκε πλήθος βετεράνων αγωνιστών, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της Νεολαίας ΔΗΚΚΙ.

Με «όπλο» τις Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ, που δημοσιεύτηκαν στα μέσα Γενάρη, τον πλούσιο προσυνεδριακό διάλογο που ακολούθησε και κατέγραψε την πείρα της ΚΝΕ από την ανοδική πορεία της όλα τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις αδυναμίες της Οργάνωσης και την αποφασιστικότητα αυτές να ξεπεραστούν άμεσα, με όπλο ακόμα τις αποφάσεις του Συνεδρίου και τα Ντοκουμέντα του, η ΚΝΕ στοχεύει από αύριο κιόλας να μπει στη δράση με μεγαλύτερη πληρότητα και ικανότητα στο ρόλο της ως επαναστατικής νεολαίας, ως νεολαίας του ΚΚΕ, που μάχεται στο πλευρό του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό.


Στον παλμό της προετοιμασίας του Συνεδρίου, που είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της ΚΝΕ, κύλησε η προηγούμενη βδομάδα για την Οργάνωση, κατά την οποία φιλοξένησε επίσης, στην Αθήνα, τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), που εκτίμησε την ανοδική πορεία της ΠΟΔΝ και τη δράση της, που βρίσκεται σε συνεπή, σταθερή αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.

Παράλληλα με το Γενικό Συμβούλιο και το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ πραγματοποιήθηκαν, επίσης, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και συναντήσεις, που συνέβαλαν στην ανταλλαγή της πείρας των αγώνων της νέας γενιάς από διάφορες χώρες του κόσμου, ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό.


Από την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. Στο βήμα ο Θέμης Γκιώνης
Από την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. Στο βήμα ο Θέμης Γκιώνης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ