Κυριακή 14 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η μεγάλη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Πορείες Ειρήνης επίσης σε Σούδα, Λέσβο, Τρίκαλα, Σάμο

Με πούλμαν και άλλα μέσα πλήθος ειρηνοδρόμοι από όλη την Αττική φθάνουν σήμερα το πρωί στον Τύμβο του Μαραθώνα και στις 8.30 το πρωί ξεκινούν τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη. Θα προηγηθεί η καθιερωμένη τελετή στον Τύμβο, στις 8.00 το πρωί.

Η πορεία αναμένεται να τερματίσει λίγο μετά τις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Πούλμαν για Παλλήνη - Αγ. Παρασκευή

Για τη Μαραθώνια Πορεία της Κυριακής 14 Μάη θα αναχωρήσουν πούλμαν τα οποία δρομολογούν η ΕΕΔΥΕ και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης ως εξής:

-- Στις 2.30 μ.μ. από πλατεία Κύπρου στα Ιλίσια και στη συνέχεια και από την πλατεία Γαρδένιας για την Παλλήνη.

-- Στις 4.30 μ.μ. από τη Καλλιθέα, από πλατεία Δαβάκη για Αγ. Παρασκευή.

-- Στις 3 μ.μ. από τη Νέα Σμύρνη, για Αγία Παρασκευή (από Ομήρου και Ελ. Βενιζέλου).

-- Στις 3 μ.μ. από τη Νεάπολη (γήπεδο Ιωνικού), για Αγ. Παρασκευή.

Παγκρήτια πορεία στη Σούδα

Κάλεσμα προς τους μαζικούς φορείς της Κρήτης και το φιλειρηνικό κίνημα του νησιού να εντείνουν τον αγώνα τους και να συμμετάσχουν στην παγκρήτια πορεία στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας, στα Χανιά, σήμερα, Κυριακή 14 Μάη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα, απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης. Η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Τρίκαλα

Με κεντρικό σύνθημα «με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό», θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, Κυριακή 14 Μάη, η πορεία ειρήνης στα Τρίκαλα, που διοργανώνει η τοπική Επιτροπή Ειρήνης. Η πορεία των φιλειρηνιστών θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την Αγία Μονή και θα καταλήξει, στις 8 μ.μ. στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου», όπου και θα διαβαστεί το σχετικό ψήφισμα.

Λέσβος

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου καλεί το λαό του νησιού στην καθιερωμένη πορεία που θα γίνει σήμερα, 14 Μάη, με εκκίνηση από Παναγιούδα στις 7 μ.μ. και άφιξη στη Μυτιλήνη στις 8.30 μ.μ. Στην κινητοποίηση καλεί τους εργαζόμενους του νησιού και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, ενώ ο Δήμος Μυτιλήνης θα διαθέσει πούλμαν που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από την πλατεία Σαπφούς.

Σάμος

Πορεία Ειρήνης και Πολιτισμού πραγματοποιείται επίσης σήμερα, Κυριακή 14 Μάη, στις 5 μ.μ. και στη Σάμο, από το Ηραίον στο Πυθαγόρειο. Στο λιμάνι του Πυθαγόρειου στις 8 μ.μ. θα δοθεί αντιπολεμική συναυλία από το συγκρότημα «Δώμα-9» με έντεχνη μουσική, ροκ και τζαζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ