Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
Δεν κρύβεται η ταύτισή τους...

Στη δικομματική πόλωση συνεχίζει να ποντάρει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Αθηναίων, Κ. Σκανδαλίδης. Σε συνέντευξη Τύπου χτες εξαπέλυσε νέα ανούσια - μακριά από τα λαϊκά προβλήματα και ανάγκες - επίθεση κατά του υποψηφίου της ΝΔ, Ν. Κακλαμάνη. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κρύψει την ταύτισή τους στα διάφορα ζητήματα, ούτε και ότι θα τον στηρίξει - όπου χρειαστεί - στη δημαρχία.

* * *

Συγκεκριμένα, είπε ότι «θα έπρεπε να συμφωνήσουμε ανεξάρτητα από τις διαφορές μας στα πέντε μεγάλα θέματα πάνω στα οποία θα πρέπει ο πολίτης να νιώσει ότι υπάρχει μια λύση για τα προβλήματά του». Ακόμα, πιστός στη γραμμή που ακολούθησε ο προκάτοχός του στο δήμο, Χρ. Παπουτσής, απέναντι στην Ντόρα Μπακογιάννη, του έστειλε το μήνυμα ότι «αν δεν είμαι δήμαρχος, σε ό,τι συμφωνεί με το πρόγραμμά μας, θα υποστηρίξω με νύχια και δόντια την πολιτική που θα ασκηθεί».

...όπου κι αν βρεθούν

Ακόμα χτες οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για την Υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά επισκέφτηκαν τον υπουργό Εσωτερικών, δίνοντάς του την ευκαιρία να διαφημίσει το κυβερνητικό «έργο», αυτοί, δε, να εκφράσουν τις ελπίδες τους. Ετσι, ο μεν Πρ. Παυλόπουλος είπε ότι τα έσοδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα είναι αυξημένα στον προϋπολογισμό του 2007, και για το θέμα της στελέχωσης των νομαρχιών ότι έχουν ήδη δοθεί 1.500 θέσεις το 2006. Επίσης, ότι αρμοδιότητες οι οποίες «κακώς» αφαιρέθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να επανέλθουν και να περιγραφούν στον υπό κατάρτιση Κώδικα της ΝΑ, «έτσι ώστε η περιγραφή αυτή να επιτρέψει να μπορέσουμε να έχουμε και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προληπτικό έλεγχο, όπως έχουμε και στον Α' Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

* * *

Και ενώ ο υπουργός τόνιζε την «ανάγκη» για προληπτικό έλεγχο των αιρετών, μην και τολμήσει κανείς και αγνοήσει τις ντιρεκτίβες που συναποφασίζουν στις Βρυξέλλες (π.χ. για ιδιωτικοποιήσεις και πρόσθετη φορολογία και από τους ΟΤΑ), η Φ. Γεννηματά το άφησε να περάσει ασχολίαστο, προφανώς έχοντάς το αποδεχτεί και εξέφραζε την «ελπίδα» της ότι θα αυξηθούν οι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ