Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΤΑ
Πιο κοντά οι ιδιώτες

Η κυβέρνηση επισπεύδει τις διαδικασίες για την εφαρμογή του "προγράμματος εκσυγχρονισμού" των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), προϋπολογισμού περίπου 40 δισ. δρχ., με απώτερο σκοπό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησης κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Οργανισμού.

Για το λόγο αυτό προχωρά στην πρόσληψη "συμβούλου ανάπτυξης" και στη σύσταση δύο νέων ξεχωριστών υπηρεσιών (υλοποίησης και ελέγχου του "επιχειρησιακού προγράμματος"), όπως ορίζουν οι ντιρεκτίβες των Βρυξελλών, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση κοινοτικών κονδυλίων.

Τις σχετικές αποφάσεις για την προκήρυξη διαγωνισμού πρόσληψης συμβούλου, με αμοιβή 1,1 δισ. δρχ. (!) και τη σύσταση των νέων μονάδων πήρε χτες το ΔΣ των ΕΛΤΑ. Η "Μονάδα Επιχειρησιακού Προγράμματος", με επικεφαλής που θα αναδειχτεί από διαγωνισμό, θα είναι αρμόδια για την υλοποίηση του αποκαλούμενου "Μπίζνες Πλαν", το οποίο σημειωτέον προβλέπει τη δυνατότητα πρόσβασης ιδιωτών σε ταχυδρομικές υπηρεσίες, που σήμερα παρέχονται από τα ΕΛΤΑ. Η "Μονάδα Ελέγχου Προγράμματος" θα ελέγχει την υλοποίηση του προγράμματος και θα καθορίζει τις στρατηγικές που πρέπει ν' ακολουθήσει η διοίκηση.

Με άλλη απόφασή του, το ΔΣ εξουσιοδότησε το νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού να υπογράφει συμβάσεις μέχρι 75 εκατ. δρχ., έναντι 25 εκατ. δρχ. που ίσχυε μέχρι τώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ