Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εικόνα διάλυσης

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν πολλές αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας. Στη Θάσο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Σταύρου Παναγιώτου και Στρατή Κόρακα, το αστυνομικό τμήμα λειτουργεί με 14 υπαλλήλους και πέντε αποσπασμένους από την Καβάλα, με προβλεπόμενη δύναμη 28 ατόμων. Ο Αστυνομικός Σταθμός Καλλιράχης δεν έχει διοικητή και ο Αστυνομικός Σταθμός Πρίνου, που είναι λιμάνι, λειτουργεί με τέσσερα άτομα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στα Λιμενάρια και το Θεολόγο.

Με την παραπάνω αστυνομική δύναμη, σημειώνεται στην ερώτηση που απευθύνουν οι βουλευτές στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, είναι αντικειμενικά αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες της τάξης, της τροχαίας, της ασφάλειας και του τουρισμού. Φέτος πριν ακόμα αρχίσει η τουριστική περίοδος έχουν σημειωθεί τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα. Η δύναμη του αστυνομικού τμήματος δεν επαρκεί για την επάνδρωση ενός περιπολικού σε 24ωρη βάση. Εκτός απ' αυτό, σοβαρή αδυναμία είναι ότι στην αστυνομική δύναμη δεν υπάρχουν γλωσσομαθείς. Για την κάλυψη των αναγκών του αστυνομικού τμήματος απαιτούνται τουλάχιστον οχτώ άτομα ακόμη, με την προϋπόθεση ότι κανείς δε θα πάρει άδεια.

Ομως και στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, όπως καταγγέλλει το τοπικό σωματείο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Από τους 68 συνολικά υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Δράμας μόνο οι 42 εργάζονται. Οι υπόλοιποι 26 είναι κωλυόμενοι και οι 22 εκτελούν εσωτερικές υπηρεσίες. Στο αστυνομικό έργο ασχολούνται σε κάθε βάρδια δυο τρεις αστυνομικοί...

"Αναμφίβολα, σημειώνεται στην ανακοίνωση του σωματείου, αν μια επιχείρηση είχε στις τάξεις της 68 εργαζόμενους και απ' αυτούς μόνο οι 42 εργάζονταν και ουσιαστικό έργο προσέφεραν μόνο οι 22, ε, τότε αυτή η επιχείρηση θα βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια προς την πτώχευση - διάλυση. Το ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι όρθιο, οφείλεται στη φιλοτιμία των συναδέλφων που υπερβάλλουν εαυτούς, που δουλεύουν καταβάλλοντες υπεράνθρωπες προσπάθειες, κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, χωρίς πραγματική αποζημίωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ