Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Είναι και προκλητικός

Ενώ η πολιτική της συνεργασίας με το μεγάλο κεφάλαιο αποδείχτηκε περίτρανα ότι σε καμία περίπτωση δεν ωφέλησε το δήμο, ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης με προκλητικό για τη νοημοσύνη του λαού τρόπο - που καλείται τώρα να "πληρώσει το μάρμαρο" - προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Με χτεσινή του μακροσκελή ανακοίνωση, αναφερόμενος στο πρόστιμο ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων που αγγλικό δικαστήριο υποχρεώνει το Δήμο Πειραιά να πληρώσει σε ξένο όμιλο τραπεζών για δάνειο που πήρε προκειμένου να κατασκευάσει γκαράζ και στη συνέχεια επέστρεψε, δηλώνει: "Το δάνειο με τους όρους που το πήραμε ήταν μεγάλη επιτυχία για τα δεδομένα της Αυτοδιοίκησης"! Στη συνέχεια, κατά την προσφιλή του τακτική, κατηγορεί για την αρνητική αυτή εξέλιξη όλους τους άλλους εκτός φυσικά από την πολιτική της πλήρους ιδιωτικοποίησης που ακολουθεί σε κάθε δραστηριότητα του δήμου εφαρμόζοντας πιστά την κυβερνητική πολιτική.

Αυτό που δε λέει ο Στ. Λογοθέτης είναι ότι με τα τρία περίπου δισ. που θα υποχρεωθεί ο δήμος να πληρώσει στις τράπεζες, χωρίς μάλιστα να γίνει στην πόλη κανένα έργο, θα μπορούσε να έχει ανανεωθεί ο στόλος των αυτοκινήτων στην καθαριότητα και να κατασκευαστούν τουλάχιστον 10 σχολεία και 10 αθλητικά κέντρα.

Τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση αυτή έχει και το ΠΑΣΟΚ που μαζί με τον ΣΥΝ στήριξαν την πολιτική του Στ. Λογοθέτη, ανεξάρτητα αν σήμερα προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από αυτόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ