Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρόβλημα στις Επιθεωρήσεις Εργασίας

Επιστολή της ΝΑΣ

Την άμεση λήψη πρακτικών μέτρων, ώστε να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση στις Επιθεωρήσεις Εργασίας και στο ΚΕΠΕΚ της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής ζητάει, με επιστολή του προς το νομάρχη, το νομαρχιακό συμβούλιο και τον πρόεδρο και τα μέλη της 4ης Νομαρχιακής Επιτροπής, ο Νίκος Στεφανίδης,επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) και νομαρχιακός σύμβουλος.

Στην επιστολή του ο Ν. Στεφανίδης αναφέρει ότι οι Επιθεωρήσεις Εργασίας και το ΚΕΠΕΚ της νομαρχίας έχουν προβλήματα με τον εξοπλισμό τους, την έλλειψη προσωπικού, την εξασφάλιση κονδυλίων, καθώς και με την πληρωμή υπερωριών στους εργαζόμενους σε αυτές. Αποτέλεσμα να καθιστούν τη λειτουργία των Επιθεωρήσεων Εργασίας προβληματική.

"Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτές, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ιδιαίτερα για την Ανατολική Αττική, η οποία είναι μια περιοχή αναπτυσσόμενη με τη μεταφορά νέων επιχειρήσεων, την κατασκευή μεγάλων έργων, αεροδρόμιο, δρόμοι κλπ.", σημειώνει ο επικεφαλής της ΝΑΣ. "Παρ' όλη αυτή την κατάσταση, συνεχίζει στην επιστολή, από πλευράς της διοίκησης της Νομαρχίας κανένα μέτρο ουσιαστικό δεν έχει παρθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά αντίθετα υπάρχει αδράνεια και μια φθίνουσα κατάσταση που οδηγεί στην πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές αυθαιρεσίες στην κατασκευή έργων π. χ. αεροδρόμιο Σπάτων ή αυθαιρεσίες επιχειρηματιών της περιοχής μας, καθώς και καταπάτηση της Εργατικής Νομοθεσίας".

Στην επιστολή ο νομαρχιακός σύμβουλος καταλήγει τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα η διοίκηση να πάρει πρακτικά μέτρα, "είναι πιο σωστό να αναγνωρίσουμε αυτό που προβάλουν οι εργαζόμενοι στις Επιθεωρήσεις Εργασίας, καθώς και το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, δηλαδή να επιστρέψουν τα ΚΕΠΕΚ και οι Επιθεωρήσεις Εργασίας στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας", σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ