Τετάρτη 30 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δώστε λεφτά για την "Ευτέρπη"

Το θέμα του κτιρίου "Ευτέρπη" στο Λαύριο, για το οποίο η κυβέρνηση αρνείται να βοηθήσει το Δήμο να το πάρει από τον ιδιοκτήτη του - που το έχει μετατρέψει σε αποθήκη - και να το αξιοποιήσει σαν Πολιτιστικό Κέντρο, φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Οικονομικών και Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ και Μήτσος Κωστόπουλος.

Οπως αναφέρουν στο κείμενο της Ερώτησης οι βουλευτές του ΚΚΕ, το κτίριο "Ευτέρπη" είναι ηλικίας 100 χρόνων και κατασκευάστηκε από τη Γαλλική Εταιρεία Λαυρίου. Σήμερα όμως χρησιμοποιείται σαν αποθήκη τροφίμων ενός ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτίσμα, μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο.

Περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση του κτιρίου, οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν ότι "στο εσωτερικό του το κτίριο διαθέτει μια εκπληκτική οροφογραφία, έργο του Ιταλού ζωγράφου Α. Μορέλι. Ωστόσο, σήμερα η οροφογραφία είναι έτοιμη να καταρρεύσει λόγω της εγκατάλειψης και χρειάζεται συντήρηση. Να σημειωθεί, τέλος, πως αρχικά το κτίριο είχε αξιοποιηθεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις της Γαλλικής Εταιρείας, ενώ την περίοδο του εμφυλίου πολέμου "αξιοποιήθηκε" σαν Στρατοδικείο...".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την αγορά του κτιρίου "Ευτέρπη", να γίνουν σ' αυτό οι απαραίτητες εργασίες συντήρησής του και να μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο, προκειμένου να καλυφθούν πολιτιστικές ανάγκες των κατοίκων του Λαυρίου;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ