Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι δέκα δόσεις

Δέκα τοξικομανείς πήραν στις αρχές της βδομάδας την πρώτη δόση μεθαδόνης, στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος υποκατάστασης, που άρχισε ταυτόχρονα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μία απ' τις προϋποθέσεις για την ένταξη κάποιου σ' αυτό το πρόγραμμα είναι - στη συνέχεια - και η ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης.

Πάντως, πριν δυο χρόνια, όταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε παρουσιάσει την πρόταση για την υποκατάσταση, είχαν δώσει την αίσθηση της πανάκειας. Στη συνέχεια, και κάτω απ' τις αντιδράσεις των θεραπευτικών κοινοτήτων, της κοινής γνώμης, αναγκάστηκαν να βάλουν αυστηρές προδιαγραφές και για τα πιλοτικά προγράμματα, στα οποία τελικά προσήλθαν πολύ λίγοι από τους τοξικομανείς.

Χτες λοιπόν, κάποιοι απ' τους ίδιους τους εμπνευστές ομολογούσαν ότι το πρόγραμμα της υποκατάστασης δεν αποτελεί λύση και αυτό που κυρίως μπορεί να επιτευχθεί είναι να τραβήξουν κάποιους - και όπως δείχνουν τα στοιχεία πολύ λίγους - απ' την "πιάτσα". Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι πρωτίστως κοινωνικό και για το τράβηγμα των νέων από τις κάθε είδους πιάτσες απαιτεί παρεμβάσεις σε άλλα επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ