Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Συμβολική κατάληψη για την υψηλή τάση

Σε αποχή απ' τα μαθήματα και σε κλείσιμο του δρόμου προχώρησαν χτες οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Νίκαιας, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση πλάι στο σχολείο τους υποσταθμού τροφοδοσίας ρεύματος των ΗΛΠΑΠ

Σε συμβολική κατάληψη μιας ώρας του υπό ανέγερση υποσταθμού των ΗΛΠΑΠ και κλείσιμο της οδού Φαναριωτών στη Νίκαια προχώρησαν χτες οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Νίκαιας, μαζί με τους γονείς τους. Η κατάληψη έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας της μαθητικής κοινότητας της περιοχής προς την εγκατάσταση του υποσταθμού των ΗΛΠΑΠ ακριβώς δίπλα στο σχολικό κτίριο που συστεγάζονται το 4ο Γυμνάσιο και 6ο Λύκειο, σε ένα χώρο που προοριζόταν για κατασκευή γηπέδου βόλεϊ και χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί μελέτη για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία των μαθητών και των καθηγητών.

Η κατάληψη του υποσταθμού των ΗΛΠΑΠ και το κλείσιμο του δρόμου συνδυάστηκε με τρίωρη αποχή των μαθητών του Γυμνασίου και με κατάληψη του Λυκείου. Μετά το τέλος της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία προς το Δημαρχείο της πόλης, όπου και παρέδωσαν ψήφισμα στο δήμαρχο Β. Τράπαλη.

Ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθηκε στον Δήμο της Νίκαιας έπειτα από επίπονους αγώνες της προηγούμενης δημοτικής αρχής και του τοπικού κινήματος με σκοπό να δοθεί στο λαό της περιοχής. Ετσι, αρχικά το οικόπεδο έκτασης αρκετών στρεμμάτων προοριζόταν για χώρος αθλοπαιδιών. Η τότε δημοτική αρχή, προκειμένου να φτάσουν μέχρι την περιοχή οι γραμμές των τρόλεϊ, αποφάσισε ένα τμήμα του να δοθεί για υποσταθμό των ΗΛΠΑΠ. Ομως, αρκετοί γονείς αντέδρασαν και ζήτησαν να γίνει μελέτη σχετική με τις τυχόν επιπτώσεις και κινδύνους από τη λειτουργία του υποσταθμού. Ετσι, ο δήμος σεβόμενος την επιθυμία των κατοίκων, πάγωσε το θέμα.

Αντίθετα, ο νέος δήμαρχος Νίκαιας, Β. Τράπαλης, χωρίς να έχει γίνει η συγκεκριμένη μελέτη, έδωσε το "πράσινο φως" στην ανέγερση του υποσταθμού, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα, αρνούνταν επίμονα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου να τους δώσει οποιαδήποτε γραπτή απάντηση σχετικά με το θέμα. Οπως επίσης καταγγέλλουν πολλοί γονείς, το οικόπεδο προορίζεται προοπτικά να γίνει γκαράζ τρόλεϊ. Χτες, στο πλευρό των μαθητών και των γονιών ήταν η επικεφαλής του δημοτικού συνδέσμου "Δημοκρατική Ενότητα" και πρώην δήμαρχος Νίκαιας, Β. Νικολαϊδου.Μιλώντας στο "Ρ" η Β. Νικολαϊδου, τόνισε ότι το αίτημα για ηλεκτροκίνηση στην πόλη ήταν παλιά επιθυμία όλων των κατοίκων. "Είδαμε, συνέχισε η Β. Νικολαϊδου, τότε ως δημοτική αρχή ότι οι κάτοικοι είχαν δίκιο και γι' αυτό παγώσαμε το θέμα, ώσπου να γίνει μελέτη από κάποιον αρμόδιο φορέα. Το ίδιο λέμε και τώρα ως "Δημοκρατική Ενότητα" και καλούμε το δήμαρχο να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση του υποσταθμού πλάι στο σχολείο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση για την απομάκρυνση του υποσταθμού της ΔΕΗ (2009-02-17 00:00:00.0)
...και τα προαποφασισμένα μηνύματα (2002-10-18 00:00:00.0)
Ανεξέλεγκτος ελέω Λαλιώτη; (1998-12-09 00:00:00.0)
Προεπιλογή εργολάβου (1998-02-04 00:00:00.0)
Πώς γίνονται οι αναθέσεις έργων; (1997-11-14 00:00:00.0)
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Νίκαια (1996-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ