Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απεργία ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, αν δεν υλοποιηθούν οι παλαιότερες υποσχέσεις της δημοτικής αρχής της πόλης για την επίλυση των προβλημάτων τους. Οι κινητοποιήσεις θα κατευθυνθούν και εναντίον της "αύξησης" - "ελεημοσύνης" που αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους, ενώ η ανεργία διογκώνεται και το κεφάλαιο αποκτά υπερκέρδη σε βάρος των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο των με σχέση ιδιωτικού δικαίου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι ο δήμαρχος της πόλης δεν τήρησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει παλαιότερα. Δηλαδή ότι θα λύσει μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των εργαζομένων, όπως την καταβολή των αναδρομικών από τις Συλλογικές Συμβάσεις 1994 και 1995, καθώς και τα αναδρομικά από την ειδική εκλογική αποζημίωση. Παράλληλα το Συνδικάτο επισημαίνει ότι ενώ βρισκόμαστε στο 1996, οι εργαζόμενοι έχουν πάρει τα ασφαλιστικά ένσημα μόνο του πρώτου τριμήνου του 1995 και ότι διοίκηση του δήμου και δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν πάρει θέση για τη μετατροπή των συμβασιούχων εκτάκτων σε αορίστου χρόνου.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι τα εργοτάξια του δήμου είναι σε φρικτή κατάσταση, οι εργάτες της καθαριότητας πρέπει να "πλυθούν" σε τρώγλες χωρίς νερό, δεν υπάρχει χώρος για να αλλάξουν τα ρούχα της δουλιάς και ότι για αυτούς η ηπατίτιδα έχει καταντήσει "επαγγελματική νόσος". Καταγγέλλει ακόμα ότι τα απορριμματοφόρα είναι πραγματικές καρμανιόλες εφόσον εργάζονται σε 24ωρη βάση, χωρίς να γίνεται σχετικός έλεγχος από ειδικευμένο υπεύθυνο. Εξάλλου αναφέρει, ότι ο δήμαρχος δε συνδιαλέγεται με τους φυσικούς εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά με "Συνδικαλιστές" που λένε "ναι" σε ό,τι πει η διοίκηση του δήμου και ότι κύκλοι του δημάρχου εξαπολύουν απειλές κατά του ΔΣ του Συνδικάτου.

Το Συνδικάτο δηλώνει τέλος, ότι αν η δημοτική αρχή δεν υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε, μέσα στο 3ο δεκαήμερο του μήνα, θα προχωρήσει σε απεργία, καταγγέλλοντας και τις "αυξήσεις υπερλιτότητας της κυβέρνησης, του 2,5% συν 2,5%, δηλαδή 3,8% ετησίως, που με κυνική ειρωνεία δίνει σαν ελεημοσύνη στους εργαζομένους, ενώ η ανεργία συνεχώς διογκώνεται, δίνοντας την ευκαιρία στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο για υπερκέρδη σε βάρος των εργαζομένων της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ