Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή

Τρίωρη στάση εργασίας (9-12μ.) έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Διαφωνούν με την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 1996 από την πλειοψηφία του ΔΣ, στις 15 Γενάρη, που συντάχθηκε αντίθετα με τα συμφέροντα των εργαζομένων και της Δημόσιας Υγείας. Ακόμη, ζητούν να καταβληθεί το υπόλοιπο των αναδρομικών του 18χίλιαρου (περίπου 45%). Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα καλεί την ΠΟΕΔΗΝ να οργανώσει αγώνες, ώστε να σταματήσει η επιδοματική πολιτική, να μη βασίζονται οι εργαζόμενοι στους δικηγόρους για τη λύση των οικονομικών προβλημάτων τους, να πάρουν αξιοπρεπείς μισθούς που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες τους και όχι "αυξήσεις - κοροϊδία" 2,5+2,5%.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" τονίζει πως τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι ζουν και εργάζονται σε μία σκληρή μονόπλευρη λιτότητα, σε μία υποβάθμιση του δημόσιου δυστήματος υγείας. Καταγγέλλει το ΔΣ του νοσοκομείου που, με εξαίρεση την εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β. Νικολαϊδου, υιοθέτησε αυτή την πολιτική. Ψήφισε δηλαδή προϋπολογισμό που δεν προβλέπει κονδύλι για λειτουργικά έξοδα, προσλήψεις προσωπικού και για ίδρυση βρεφονηπιακού σταθμού, που αποτελεί χρόνιο αίτημα του συλλόγου εργαζομένων. Αντιθέτως, προβλέπεται ποσό 100 εκατ. δραχμών για το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας, 15 εκατομ. δραχμών για να δίδεται ο ιματισμός σε ιδιωτικά πλυντήρια, καθώς και μεγάλα ποσά που θα δοθούν σε ιδιώτες, προκειμένου να γίνουν έργα ανάπτυξης.

"Αυτός ο προϋπολογισμός είναι σίγουρο ότι δε θα λύσει κανένα από τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου και τις συνέπειες θα τις φορτωθούν εργαζόμενοι και ασθενείς", συμπεραίνει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα". Η παράταξη καταγγέλλει ακόμη την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων που στην πραγματικότητα συμφωνεί με την πολιτική λιτότητας και της ιδιωτικοποίησης και δεν κάνει την παραμικρή κριτική στη διοίκηση του νοσοκομείου για τις ενέργειές της, ούτε καν στους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων και των γιατρών στο ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ