Πέμπτη 25 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηπειρώτικο αντάμωμα

Ηπειρώτικη γιορτή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Γενάρη, στις 10 π.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η εκδήλωση που αποτελεί θεσμό πλέον των απόδημων Ηπειρωτών, θα διοργανωθεί από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ) και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στα γραφεία της ΠΕΣ, ο πρόεδρός της, Κώστας Αλεξίου, τόνισε ότι "η εκδήλωση δε στοχεύει μόνο στην ψυχαγωγία, αλλά λειτουργεί στην πράξη και ως δυναμική αντίσταση στην πολιτιστική ισοπέδωση των καιρών μας". Παράλληλα με το θέμα της εκδήλωσης, στη συνέντευξη Τύπου έγινε λόγος και για "Την Ηπειρώτικη Στέγη", που η δημιουργία της είναι αίτημα των Ηπειρωτών για δεκαετίες. Ο Κ. Αλεξίου υπογράμμισε ότι "η δημιουργία ενός χώρου που θα λειτουργεί τόσο σαν μουσείο για αποθήκευση της πλούσιας πολιτιστικής παρακαταθήκης της Ηπείρου, όσο και σαν χώρος πολιτιστικής δράσης και δημιουργίας, δε βρήκε ανταπόκριση από καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα". Εξάλλου, επισήμανε ο ίδιος, όλες οι επίσημες κυβερνήσεις, αδιαφορούν για τη σημαντική δουλιά που γίνεται πάνω στην παράδοση από την ΠΕΣ.

Το πρόγραμμα των κυριακάτικων εκδηλώσεων περιλαμβάνει πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από γνωστούς καλλιτέχνες και νεανικά χορευτικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ